Rôzne

Auto môžete nechať doma: Na Spiši opäť premáva letný autobus

V Slovenskom raji a na Spiši počas prázdnin premáva letný autobus. Turisti a aj domáci tak môžu navštíviť napríklad zoologickú záhradu v Spišskej, Dobšinskú ľadovú jaskyňu či Spišský hrad.

Ilustračný obrázok k článku Auto môžete nechať doma: Na Spiši opäť premáva letný autobus
Zdroj: TASR

Do konca augusta bude na Spiši a v Slovenskom raji pre turistov k dispozícii služba letného autobusu.

Bez auta

Cieľom letného autobusu je podľa slov výkonnej riaditeľky Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Slovenský raj & Spiš Ivany Országovej aj tentokrát posilniť ponuku verejnej osobnej dopravy a dopravných spojení v turisticky významnom regióne na letnú turistickú sezónu dvoch letných mesiacov júl a august.

Čítajte tiež: Počas Levočskej púte mali prácu aj záchranári: Zásahy pri kolapsoch i infarktoch

„Umožníme tým lepšiu dostupnosť turistických možností, najmä na území Slovenského raja, ako aj iných atraktivít a služieb aktívneho oddychu po turistike a počas pobytu na Spiši. Bez využitia auta môžu turisti navštíviť napríklad zoologickú záhradu v Spišskej Novej Vsi, Dobšinskú ľadovú jaskyňu, Spišský hrad a mnoho ďalších atraktivít na území najmä južnej časti Spiša,“ vysvetlila Országová.

Aj vlakové spojenia

Iniciátorom služby letného autobusu je OOCR Slovenský raj & Spiš, pričom prevádzku autobusu zabezpečuje spoločnosť Eurobus s finančnou podporou Krajskej organizácie cestovného ruchu Košický kraj. „Nakoľko sme sa stretli s pozitívnymi ohlasmi minulý rok, stal sa pre nás letný autobus prioritou aj pre tento rok. Okrem autobusových spojení sme v našom produkte zahrnuli aj vybrané vlakové spojenia s cieľom upozorniť na možnosť využiť vlak pri preprave bicykla na cykloturistiku,“ povedal podpredseda OOCR Slovenský raj & Spiš Vladimír Nováček.

Čítajte tiež: Odštartuje už na začiatku júla: Leto na Spišskom hrade zatraktívni festival

Letný autobus je podľa jeho slov určený pre turistov a návštevníkov regiónu a jeho úlohou je spájať centrá turizmu s ubytovacími strediskami. „Tento rok sme sa v spolupráci s autobusovou spoločnosťou snažili rozšírením a úpravou verejnej dopravy pokryť takmer celé územie destinácie a pripraviť pre návštevníka i turistu prehľadného cieleného dopravného sprievodcu,“ dodal Nováček.

Cestovný poriadok letného autobusu je zverejnený na autobusových zastávkach, na weboch www.spis-region.sk, www.vraji.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM