JAB Rôzne

Atraktívne podujatia v susedných Smižanoch: Chystá sa zabíjačka aj starostovská veselica

Fašiangové obdobie je v plnom prúde a okrem plesov sa konajú aj rôzne iné podujatia. U našich susedov sa chystá veselica aj zabíjačka.

Ilustračný obrázok k článku Atraktívne podujatia v susedných Smižanoch: Chystá sa zabíjačka aj starostovská veselica
Zdroj: TASR

U našich najbližších susedov bude už o niekoľko dní poriadne veselo. Chystá sa tam totiž takzvaná smižianska zabíjačka, ktorá však okrem ochutnávky či sprievodného programu bude pokračovať starostovskou veselicou.

Smižianska zabíjačka sa uskutoční 16. februára od 9:00, pred Kultúrnym domom v Smižanoch.

Ako povedala pre náš portál riaditeľka Obecného kultúrneho centra Mária Šofranko, podujatie odštartuje folklórna skupina Smižančanka s takzvaným chodením s ražňom. Prítomným sa prihovorí aj nová starostka Miroslava Szitová. „Počas celého dopoludnia budú môcť domáci aj návštevníci vidieť klasickú domácu zabíjačku a všetko, čo sa počas nej robí,“ priblížila riaditeľka OKC s tým, že všetko sa bude pripravovať von a samozrejme nebude chýbať ani ochutnávka rôznych zabíjačkových špecialít.

Ako doplnila, práve kvôli tomuto podujatiu vzniknú smižianske zlatky, ktoré budú slúžiť ako platidlo za všetky tie dobroty. Na smižianskej zabíjačke okrem zabíjačkových výrobkov si môžete pochutiť aj na tradičných fašiangových dobrotách, akými sú pankušky – šišky. Celkovú atmosféru bude hudbou, spevom a tancom dotvárať už spomínaná domáca folklórna skupina.

Zábava však zabíjačkou končiť nebude a pre tancachtivých bude pripravená večer v kultúrnom dome aj prvá Starostovská veselica, kde si hostia budú môcť pochutnať na zabíjačkovej večere a zabaviť sa až do rána pri ľudovej hudbe Štefana Cínu a Dj-ovi Energy.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Hl. foto: ilustračné

Domáce zabíjačkové špeciality ochutnávali nedávno aj obyvatelia Štôle v okrese Poprad. Pozrite si , ako to prebiehalo na Štôlskej koštofke…

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM