Rôzne

Atrakcia, ktorá v horúčavách zaručene poteší: Pár km od Spišskej otvorili prvé biokúpalisko na Spiši!

To, že v našom okolí je len veľmi málo možností, kde sa ísť v horúcich letných dňoch schladiť, je fakt. Mnohých preto iste poteší správa, že len pár kilometrov od Spišskej otvorili biokúpalisko. Ako to tam vyzerá si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Ilustračný obrázok k článku Atrakcia, ktorá v horúčavách zaručene poteší: Pár km od Spišskej otvorili prvé biokúpalisko na Spiši!
Zdroj: Dnes24.sk

Areál s biokúpaliskom a jazierkom určeným na rybolov sa nachádza len šesť kilometrov od Levoče, v časti Levočská Dolina. Okrem jazera na kúpanie a na rybolov sa v areáli nachádza i tretie – čistiace, ktoré zabezpečuje čistotu vody bez pridania chemických látok.

„Čistí sa prirodzeným spôsobom, a to prostredníctvom rastlín a rias a filtráciou cez kamienky a štrk. Dostatočnú teplotu vody zabezpečuje tmavá fólia na dne čistiaceho bazéna,“ uvádza sa na webovom sídle informačnej kancelárie v Levoči.

Kúpalisko má kapacitu 350 osôb a súčasťou areálu je i bezplatné parkovisko, reštaurácia, či detské ihrisko. Takisto je možné zahrať si loptové hry, či badminton alebo si zapožičať bicykle a udice. Ulovené rybky si potom môžete ugrilovať na griloch pri jazierku.

Cena celodenného lístka pre dospelú osobu je 5 eur, od 16.00 sú to tri eurá. Pre deti do 120 centimetrov platí vstupné na celý deň 3 eurá a od 16.00 hodiny 1,5 eur. ZŤP, ich sprievodca a dôchodcovia zaplatia 4 eurá na deň alebo 2 eurá od 16.00 hodiny. Možné je tiež využiť rodinné vstupné alebo si zakúpiť permanentku. Deti do troch rokov majú vstup na kúpalisko zadarmo.

foto: Ski centre Levoča

 Prvé biokúpalisko na Spiši
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM