Tlačové správy

Akú budúcnosť čaká internetovú zoznamku

Internetová zoznamka je medzi mladými ľuďmi stále viac populárnejšia, niet sa čomu čudovať, celý svet sa digitalizuje. A čo hovoria o tejto téme zahraničné výskumy?

Ilustračný obrázok k článku Akú budúcnosť čaká internetovú zoznamku
Zdroj: TASR

Napríklad aj to, že dnes sa približne polovica mladých ľudí do 21 rokov zoznámi práve vďaka internetovej zoznamke. To nie je až také prekvapivé číslo, no na základe týchto štatistík sa predpokladá, že v roku 2031 sa vďaka internetovej zoznamke spozná viac ako 50 % párov všetkých vekových kategórií. Čo ešte hovoria výsledky podobných prieskumov?

Obľúbenosť online zoznamky rastie

Online zoznamka je niečo podobné ako speedating s tým rozdielom, že sa sa to odohráva v prostredí webu. Máte len pár minút na to, aby ste toho druhého zaujali. Aj to v očiach niektorých ľudí robí z online zoznamky miesto pre zúfalcov. V roku 2005 si toto myslelo až 29 % opýtaných Američanov, no v roku 2015 tento názor malo už iba 23 %. Takže internetová zoznamka sa stáva stále viac spoločensky akceptovanou. Napríklad až 59 % ľudí si myslí, že je to dobrý spôsob, ako sa spoznať s novými ľuďmi.

Nie je to miesto len pre mladých

Áno, najväčší podiel medzi používateľmi online zoznamiek majú mladí vo veku 18 – 24 rokov. Ale dôkaz toho, že „táto zem nie je pre starých“ pre internetové zoznamky neplatí, je aj podiel seniorov v tomto prostredí. V roku 2005 ste tu mohli nájsť iba 6 % ľudí vo veku 55 – 64 rokov a dnes? Dnes je toto číslo v Amerike viac ako dvojnásobné. Veľkou výhodou je, že vďaka rôznym filtrom dokážete ľudí z vášho okolia, s podobnými záujmami a hodnotami. Takže máte oveľa vyššiu šancu, že na internete oslovíte niekoho, s kým budete viac spoločného, ako keby ste sa prihovorili neznámemu človek na ulici, ktorý sa vám páči.

Dajte zoznamke šancu

Tisícky šťastných párov či manželov by vám tiež poradili, aby ste dali zoznamke šancu. Možno to budete aj vy, kto si opäť oblečie svoje najlepšie šaty či košeľu, aby urobil dojem na toho, koho spoznal cez internet.

foto: ilustračné

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM