JAB Rôzne

Aktuálne info z okolitých svahov: Ako to vyzerá pred víkendom v strediskách v okolí Spišskej

Aj keď tohtoročná zima zatiaľ veľa snehu nepriniesla, predsalen po nočnom snežení svitá na lepšie časy. Víkend sa nezadržateľne blíži a my sme zisťovali, ako to vyzerá v lyžiarskych strediskách v okolí Spišskej Novej Vsi a na čo všetko sa môžeme túto sezónu tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálne info z okolitých svahov: Ako to vyzerá pred víkendom v strediskách v okolí Spišskej
Zdroj: TASR

Nočná nádielka snehu potešila nejedného obyvateľa Spišskej. Na svoje si však prídu aj všetci milovníci zimných športov. Tesne pred víkendom sme zisťoval,i ako to vyzerá v okolitých lyžiarskych strediskách a na čo sa môžeme počas sezóny tešiť.

Večerné lyžovanie

Sezónu medzi prvými spustili v lyžiarskom stredisku v Levoči. Ako nám prezradil prevádzkovateľ Jozef Jabrocký, na svahoch sa nachádza 35 centimetrov snehu a podmienky na lyžovanie sú dobré. „Momentálne máme v prevádzke všetky vleky okrem detského. Ten bude k dispozícii od soboty,“ informoval portál Spišská 24.

V Levoči si prídu na svoje aj milovníci večerného lyžovania a to každý utorok, piatok a sobotu od 18.00 do 21.00 hod. Tešiť sa môžeme opäť aj na jazdu s ohňom, ktorá je podľa slov prevádzkovateľa plánovaná počas jarných prázdnin.

Dobré podmienky na lyžovanie sú aj v lyžiarskom stredisku Poráč Brodok. Podľa slov majiteľa Juraja Bakoša sú v prevádzke všetky tri vleky a lyžovať sa môžeme na 30 centimetroch snehu. Koncom februára si prídu na svoje milovníci masiek. „Túto sezónu nebude chýbať karneval na lyžiach, ani preteky v obrovskom slalome,“ doplnil Bakoš.

Pankuškové fašianky či Valentín na lyžiach

Veľmi dobré podmienky na lyžovanie a 50 centimetrov snehu sú podľa slov manažérky Márie Ház aj na Plejsoch. „Sezónu sme začali 3.januára, spustené sú tri vleky, vrátane detského. Vzhľadom na snehové podmienky bol jeden vlek spustený len do dvoch tretín, ale v najbližších dňoch bude k dispozícii v celej dĺžke,“ informovala Ház. Na Plejsoch si lyžovačku v závislosti od počasia môžeme vychutnať do konca marca.

6.februára sa môžeme tešiť na Pankuškové fašianky spojené s bohatým kultúrnym programom. Zalyžovať si cez víkend môžeme aj v lyžiarskom stredisku Mraznica. „Podmienky na lyžovanie sú veľmi dobré. Máme 40 cm snehu. Vleky sú spustené zatiaľ do polovice svahu,“ ozrejmila Lucia Kiššáková s tým, že ani v tomto stredisku nebude túto sezónu chýbať karneval na lyžiach.

V lyžiarskom stredisku Ski Gugel Mlynky si môžeme zalyžovať od 2.januára. Momentálne sú v prevádzke všetky vleky a podmienky na lyžovanie výborné. „Na svahu máme 25 až 30 centimetrov technického snehu, plus desať centimetrov čerstvého,“ povedala pre náš portál Silvia Denešová.

A čo nás čaká v tomto stredisku túto sezónu? V posledný víkend v januári sa potešia žiaci a študenti, na ktorých čaká za vysvedčenie darček v podobe zľavy. Vo februári oslávime na svahu Valentína a koncom februára sa bude konať 60.ročník pretekov na lyžiach pod názvom Banícky kahanec,“ uviedla Denešová.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM