JAB Rôzne

Aktuálna situácia v našom meste: Ktoré školy v Spišskej štrajk ukončili a kde stále trvá?

Štrajk učiteľov, ktorý sa dotkol aj nášho mesta pokračuje. Aká je aktuálna situácia v spišskonovoveských školách, ktoré sa doňho zapojili? Pozrite si najnovšie informácie.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálna situácia v našom meste: Ktoré školy v Spišskej štrajk ukončili a kde stále trvá?
Zdroj: TASR

Ako sme vás informovali, niektoré školské zariadenia v meste Spišská Nová Ves sa od pondelka 25. januára zapojili do štrajku učiteľov. Ten trvá aj dnešným dňom. Prečítajte si aktuálne informácie zo škôl.

Podľa slov riaditeľ gymnázia na Školskej Jozefa Kačengu štrajk podporilo 25 učiteľov. Ako nás informoval, tretina štrajkujúcich dnes ukončuje štrajk a zajtra sa zapojí do práce. „Od dvoch tretín učiteľov zatiaľ spätnú väzbu nemám,“ doplnil riaditeľ s tým, že dnes prebieha vyučovanie v upravenom režime.

Štrajk učiteľov pokračuje aj na Javorke. Z 36 pedagogických zamestnancov sa do štrajku zapojilo 24. „Dnes učitelia ešte štrajkujú a vyučovanie prebieha tak ako včera v skrátenom režime . O tom ako to bude zajtra ešte zatiaľ nemám žiadne informácie od štrajkového výboru,“ vyjadrila sa riaditeľka gymnázia Mária Kaľavská.

Do štrajku sa zapojila aj Základná Škola Hutnícka ako však uvádza na svojej stránke, prevádzka školy je zabezpečená a vyučovanie v nasledujúcich dňoch bude prebiehať podľa rozvrhu. Školský klub detí a školská jedáleň je tiež v prevádzke. Škola ďalej uvádza, že o prípadnej zmene vyučovania bude informovať prostredníctvom webstránky školy a žiackej knižky.

Správu budeme aktualizovať.

foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM