JAB Rôzne

Ako to v Spišskej vyzeralo pred 30. rokmi: Spomínate si na tieto výjavy? FOTO

Aj pred takmer tridsiatimi rokmi sa v našom meste dialo veľa zaujímavého. Zaspomínajte si na otvorenie Domu kultúry ROH či na iné udalosti, ktoré sa udiali v rokoch 1987 a 1988.

Ilustračný obrázok k článku Ako to v Spišskej vyzeralo pred 30. rokmi: Spomínate si na tieto výjavy? FOTO
Zdroj: Spišské hlasy

Život a každodenné dianie v našom meste aj pred tridsiatimi rokmi mapovali a nové správy z nášho mesta a okolia prinášali novinári zo Spišských hlasov. Tento okresný týždenník prvýkrát vyšiel v roku 1934 a jeho zakladateľom bol Jozef Kukura (strýko známeho slovenského herca Juraja Kukuru ). Odvtedy s krátkymi prestávkami aj pod zmeneným názvom vychádzali až do roku 2013.

My sme sa zamerali na rok 1987, keď v našom meste bol 28. augusta slávnostne otvorený Dom Kultúry ROH (foto 1 a 2) V ten istý rok počas letných prázdnin sa konal na Základnej škole armádneho generála Martina Dzúra na sídlisku Mier aj celoslovenský pioniersky tábor Družba.

Pochod jeho členov zo sídliska Mier zachytáva fotografia číslo 3. V roku 1988 sa opäť pochodovalo a to na prvého mája po spišskonovoveskom námestí. Zúčastnili sa ho aj najmladší cyklotrialisti na obrázku 4 , ktorí dopĺňali prvomájový sprievod na svojich dvojkolesových tátošoch.

Nová združená administratívna budova (obrázok č.5) uzrela svetlo sveta v novembri 1988 . Do jej niekoľko poschodových priestorov sa nasťahovali rôzne inštitúcie. Svoje priestory tam mal aj Mestský národný výbor Spišská Nová Ves.

Máte aj vy fotografie nášho mesta z rokov minulých? Podeľte sa o ne s našimi čitateľmi. Fotky môžete posielať na buvalova@global24.sk.

Dobové fotky zo Spišskej: Retrozábery z čias dávno minulých
6
Galéria
Zdroj: Spišské hlasy
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM