Miroslav Pomajdík Správy

Veľká akcia za skrášlenie Spišskej: Pracovníci mesta idú príkladom, zapojí sa ich až 43

Do akcie Naše mesto sa v piatok a sobotu zapojí aj 43 zamestnancov mesta Spišská Nová Ves a dvaja zástupcovia Mestského kultúrneho centra, či 34 pracovníkov z firmy Embraco, čím bude v teréne pôsobiť dvakrát viac dobrovoľníkov, ako minulý rok.

Ilustračný obrázok k článku Veľká akcia za skrášlenie Spišskej: Pracovníci mesta idú príkladom, zapojí sa ich až 43
Zdroj: Dnes24.sk

Dobrovoľníci z radov zamestnancov mesta sa budú podieľať na renovovaní mostu na Gorkého ulici, vymaľovaní priestoru Domu humanity Nádej, skrášlení areálu ZOO, či inštalovaní kondičnej dráhy v blízkosti lanového parku Monkeyland v Madaras parku. „Inštalácia bude pozostávať z 3 prvkov, a to pohyblivej kladiny, ručnej preliezky a kladiny. Týchto aktivít sa zúčastní aj primátor mesta so zástupkyňou a prednostkou mestského úradu. “ informovala Edita Sýkorová z Mestského úradu v Spišskej Novej Vsi.

Dobrovoľníci z Embraca sa zúčastnia brigády v novoveskej ZOO, či aktivít, ktoré organizuje Tatranský okrášľovací spolok. „Popri čistení vysokohorských chodníkov oslovila našich kolegov netradičná aktivita na Skalnatom Plese, kde sa budú podieľať na rekonštrukčných prácach v Galérii Encián,“ hovorí Katarína Držíková, líder oddelenia komunikácie a spoločenskej zodpovednosti v Embracu. Firma Embraco s uvoľnením svojich zamestnancov na akciu Naše mesto problém nemala. „Myšlienku dobrovoľníctva pokladáme v dnešnom svete za veľmi potrebnú. Preto sme ochotní poskytnúť na túto akciu našim zamestnancom aj voľno z práce v piatok. Občianske združenia a neziskové organizácie už počítajú s pomocou našich kolegov. Navyše, vzťahy, ktoré sa pri takýchto aktivitách vytvárajú, pokladáme za neoceniteľné a finančne nevyčísliteľné,“ komentuje generálny riaditeľ Embraca Slovakia Norbert Brath.

Deň belasého motýľa

Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR 14. júna organizuje celoslovenskú verejnú zbierku „Deň belasého motýľa – Deň ľudí so svalovou dystrofiou“, ktorá bude spojená s osvetou o tomto ochorení. Dobrovoľníci sa zapoja aj do tejto aktivity a pomôžu pri realizácii zbierky.

„Ďalšia skupinka ľudí pomôže Materskému centru Dietka skrášliť jeho okolie výsadbou kvetín a umeleckou maľbou na opornom múre. Centrum 14. júna organizuje Dietkovský bazárik, na ktorom si deti vymieňajú hračky, ktoré už nepotrebujú. Popoludnie s nimi strávia dvaja dobrovoľníci organizovaním hier a súťaží,“ dopĺňa Edita Sýkorová. Dobrovoľníci pomôžu aj Združeniu na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím upraviť priestor altánku, na položenie dlažby a postarajú sa aj o voľnočasové aktivity pre jej klientov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM