Miroslav Pomajdík Krimi

Agresívni osadníci ohrozovali policajtov v Krompachoch: Došlo aj k fyzickému útoku!

Veľmi napätú situáciu museli včera riešiť krompašskí policajti. Hliadka bola privolaná k trom maloletým, ktorí ničili v súkromnej záhrade ovocné stromy. Pri zisťovaní ich totožnosti, pristúpil ku hliadke o 16:20 neznámy páchateľ, ktorý zaútočil slovne a potom aj fyzicky na jedného z policajtov.

Ilustračný obrázok k článku Agresívni osadníci ohrozovali policajtov v Krompachoch: Došlo aj k fyzickému útoku!
Zdroj: TASR

K incidentu došlo v pondelok 24. júna na ulici SNP v Krompachoch. Po fyzickom útoku došlo v krátkej chvíli ku zhromaždeniu zhruba 100 osôb miestnej komunity. Z davu začali padať urážky a vyhrážky smerom k zasahujúcim policajtom. Z davu zazneli aj silné slová, ktoré vyzývali policajtov na bitku. „Napätie sa vystupňovalo až do takých rozmerov, že jeden z najaktívnejších osadníkov sa snažil vniknúť do služobného motorového vozidla a napriek ráznym výzvam policajtov, aby upustil od svojho konania, jedného z policajtov fyzicky napadol tak, že v rýchlom slede ho dvakrát za sebou rukami udrel do hrudníka,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru Alexander Szabó.

Napadnutý policajt je rómskej národnosti. Útočník sa snažil opätovne na policajta zaútočiť, to mu však prekazil zhromaždený dav, ktorý ho od policajta odtiahol. Policajná hliadka pre upokojenie rozvášneného davu upustila od ďalšieho služobného zákroku a rozhodla sa z Družstevnej ulice stiahnuť. Pri ich odchode služobným autom, však na nich opäť zaútočil ten istý útočník. „Z davu opätovne vybehla tá istá osoba, ktorá napadla policajta a s lopatou v rukách sa rozbehla oproti služobnému motorovému vozidlu. Zahnala sa na kapotu vozidla, no v poslednej chvíli ho opätovne miestni občania stiahli do davu a zabránili tak možnému poškodeniu služobného motorového vozidla,“ doplnil Alexander Szabó.

Pri odchode sa policajti nevyhli opätovnému búchaniu ľudí zo zhromaždeného davu do služobného auta, ktoré sa im však nepodarilo poškodiť. „Policajt pri útoku neutrpel žiadne zranenie, ktoré by si vyžiadalo lekárske ošetrenie a práceneschopnosť. Taktiež mu nebola spôsobená žiadna škoda na majetku," pridáva Alexander Szabó.

Polícii sa neskôr podarilo útočníka zadržať. Na policajtov útočil 25– ročný Július z Krompách, ktorý je otcom zadržaných detí, ktoré poškodzovali ovocné stromy v cudzej záhrade. Momentálne je umiestnený v cele policajného zaistenia a spišskonovoveský vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie tejto osoby vo veci prečinu útoku na verejného činiteľa. „Počas jeho predvádzania sa policajtovi neustále vyhrážal v rómskom jazyku, mal však smolu, pretože policajt ktorému sa vyhrážal, ovláda rómsky jazyk slovom aj písmom,“ uzavrel Alexander Szabó. Pri dokázaní viny mu hrozí odňatie slobody na 1 až 5 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM