Šport

Adrenalínové preteky už o pár dní: Desiatky cyklistov zabojujú s prírodou Spiša

Na pretekoch Spišských 333 Extreme sa predstaví zhruba 100 cyklistov. Všetko vypukne už tento piatok. Mená víťazov sa dozvieme v sobotu.

Ilustračný obrázok k článku Adrenalínové preteky už o pár dní: Desiatky cyklistov zabojujú s prírodou Spiša
Zdroj: TASR

Nadšenci horskej cyklistiky sa postavia na štart štvrtého ročníka nonstop pretekov Spišských 333 Extreme v piatok 22. júla. Na trati dlhej 333 km budú bojovať nielen o víťazstvo, ale aj so samotnou prírodou Spiša.

„Táto cyklistická a cykloturistická udalosť je zameraná na podporu rozvoja cykloturistiky na Spiši. Spišských 333 Extreme je jednou z významných udalostí, ktorá prezentuje Spiš ako atraktívny cyklistický región a športovo-turistickú destináciu,“ vysvetlila výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Slovenský raj & Spiš Ivana Országová, ktorá je zároveň hlavným organizátorom podujatia.

Čítajte tiež: Spišskú zasiahol nový ošiaľ: Čo to ľudia robia v meste s mobilmi? FOTO

V piatok o 8.00 sa na štart pri Športovej hale v Spišskej Novej Vsi postaví zhruba 100 pretekárov. Ich úlohou bude zdolať náročné trasy v dĺžke 333 km alebo skrátenú trať 170 km po vyznačených cykloturistických trasách Spiša a Slovenského raja, a to v časovom limite maximálne 34 hodín. „Návrat najrýchlejších cyklistov do cieľa pred športovú halu sa očakáva v noci z piatka na sobotu 23. júla. Slávnostné vyhodnotenie pretekov s odovzdávaním cien pre víťazov bude v sobotu o 19.00,“ dodala Országová.

Čítajte tiež: Študuje na gymnáziu a klobúk pred ňou dole: Novovešťanka Klaudia (18) je viacnásobná majsterka Slovenska

Vlani v rámci tretieho ročníka pretekov zdolal extrémnu trať 333 najrýchlejšie Peter Benko z Popradu v čase 20 hodín 32 minút. Skrátenú trať ako prvý dokončil Miroslav Palička zo Spišskej Novej Vsi s časom 12 hodín 27 minút. V kategórii žien uspela Tatiana Bilasová zo Spišskej Novej Vsi, ktorá 333 km zdolala za 33 hodín 12 minút. Podujatie vzniklo s podporou Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

Trúfli by ste si aj vy na takéto adrenalínové preteky? Vyjadrite sa v ankete.

Foto:ilustračné

Zúčastnili by ste sa týchto či podobných adrenalínových pretekov?

Nie
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM