JAB Iné športy

Adrenalín v Slovenskom raji: Cez víkend si môžeme užiť ľadový maratón

Druhého ročníka takzvaného ľadového maratónu sa môžete zúčastniť, ako diváci tí zdatnejší aj ako súťažiaci. V Slovenskom raji budú zdolávať horolezci zamrznuté vodopády. Liezť sa bude aj v noci.

Ilustračný obrázok k článku Adrenalín v Slovenskom raji: Cez víkend si môžeme užiť ľadový maratón
Zdroj: Dnes24.sk

Ak ešte neviete ako by ste mali stráviť víkend máme pre vás zaujímavý tip. V Slovenskom raji sa to cez víkend bude hemžiť horolezcami a milovníkmi adrenalínu. Organizátorom druhého ročníka tohto preteku nie je nikto iný ako známy horolezec Mišo Sabovčík. Nás zaujímalo kto všetko sa môže zapojiť a čo všetko súťažiacich čaká?

„Prihlásiť sa môže ktokoľvek kto má na to výstroj a skúsenosti. Diváci sú samozrejme vítaní,“ povedal Michal. Ako prezradil súťažiť s bude v dvojiciach. A nie je určená pre amatérov. Súťaž je rozdelená do troch kategórií. Ľadoborec , Drytoolmaster a ľadový šprint čaká na súťažné dvojice.

Dĺžka trati 14 kilometrov výška ľadopádov 360 metrov, prevýšenie na trati 900 metrov je charakteristika ľadoborca. „Liezť sa bude v roklinách Kyseľ, Sokolia , Kláštorská a na Letanovskom mlyne,“ vymenoval organizátor.Zau­jímavou súťažnou kategóriou je aj nočné lezenie na rýchlosť či Drytoolmaster na Letanovskom mlyne.

A prečo sa rozhodol známy horolezec práve pre takúto súťaž je snáď jasné, ale pre istotu sme sa spýtali. „Organizujem to spolu s mojimi kamarátmi preto, aby to tu žilo. Aj niekedy v minulosti existovala podobná súťaž, no my sme ju zlepšili,“ doplnil Sabovčík.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM