JAB Iné športy

Adrenalín na letisku v Spišskej: Učiteľka gymnázia skočila z výšky 4 000 metrov

Posledný prázdninový, predĺžený víkend si mohli Spišiaci užiť každý podľa seba. Na svoje si prišli na námestí milovníci histórie, kultúry či remesiel. Nadšencov adrenalínu zlákalo letisko.

Ilustračný obrázok k článku Adrenalín na letisku v Spišskej: Učiteľka gymnázia skočila z výšky 4 000 metrov
Foto: Jana Buvalová

Trojdňovú akciu pod názvom Helicopter Boogie zorganizovali nadšenci tandemových zoskokov. Na letisku okrem toho, že ste si mohli vyskúšať let vo vrtuľníku mohli ste zažiť aj väčší adrenalín v podobe tandemového zoskoku.

Prišli pomôcť posily z Poľska

Podľa jedného z organizátorov záujem bol veľký. „Museli sme prizvať na pomoc dvoch tandemistov z Poľska, lebo by sme to nestihli,“ prezradil Emil Petro. Za tri dni si toto dobrodružstvo vyskúšalo viac, ako štyridsať odvážlivcov nie len zo Slovenska, ale aj Česka či Poľska. Boli sme pri výskoku niektorých z nich, aby sme sa dozvedeli ich pocity. „Super, úžasné,najviac,“ boli slová 33-ročného Lukáša zo Spišskej. Na otázku prečo práve zoskok s padákom odpovedal. „Milujem adrenalín. Výšky a hĺbky sú moje. Toto mi chýbalo do zbierky tak som sa rozhodol, že teraz je ten správny čas.“

Na zoskok z výšky 4000 metrov sa odvážila aj učiteľka gymnázia zo Sobraniec. „Dostala som to, ako darček od mojich žiakov,“ povedala. Prezradila aj, že o takomto zážitku snívala už dlhšie no nikdy nenabrala odvahu. „Moji žiaci ma poznajú a preto mi kúpili tento darček. Povedala som si škoda nevyužiť to a som rada, že som to spravila je to úžasný zážitok a mojím žiakom za to ďakujem,“ opísala svoje pocity Monika.

Zahanbiť sa nedali ani starší

Odvahu zoskočiť do prázdna nabrala aj staršia generácia. Marián (60) pricestoval kvôli zoskoku zo Zemplínskej Šíravy. Zaujímalo prečo skákal a aký to bol pocit. „Bol to môj životný sen. Už, ako 18-ročný som si robil parašutistický kurz no pod vplyvom rôznych okolností som nikdy neskákal až teraz,“ zaspomínal Marián. Na otázku aký je to pocit zoskočiť aj v zrelšom veku chválami nešetrí. „Jeden super, nádherný, úžasný pocit. Nemal som žiadne obavy len obrovskú radosť.“

Ako darček k svojim okrúhlym narodeninám zoskok s padákom dostala aj Júlia (50). Ako sme sa dozvedeli od jej sestry, ktorá ju prišla povzbudiť na letisko nevedeli čo jej majú kúpiť. „Sestra je potápačka tak sme chceli nech niečo vyskúša aj z inej strany,“ povedala nám Jana. A aké pocity mala Júlia po zoskoku? „Geniálne odporúčam. Nemôžem ísť ešte raz?“ opýtala sa so smiechom tandemistu. „Je to nádherný pocit neviete, kde sa máme skôr pozerať,“ doplnila. Pocity po zoskoku su skvelé, ale zaujímalo nás či to tak bolo aj pred ním. „Obavy neboli veď sú to profesionáli a vo vrtuľníku je úplne perfektná nálada,“ uzavrela.

Zoskoky v tandeme na letisku v Spišskej
12
Galéria
Foto: Jana Buvalová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM