Iné športy

333 kilometrov na bicykli: V Spišskej odštartujú po tretíkrát extrémne preteky

Všetci nadšenci horskej (MTB) cyklistiky si už čoskoro prídu na svoje. Vyskúšať svoje sily si môžu už na treťom ročníku pretekov s názvom Spišských 333 Extreme. Tento rok je pripravená aj novinka.

Ilustračný obrázok k článku 333 kilometrov na bicykli: V Spišskej odštartujú po tretíkrát extrémne preteky
Zdroj: Dnes24.sk

Spišských 333 Extreme sú preteky, ktorú už tretí rok organizuje oblastná organizácia cestovného ruchu Spiš. Je to nonstop pretek určený pre nadšencov horskej (MTB) cyklistiky, ktorí sú odhodlaní zabojovať na bicykli s prírodou Spiša aj na hranici svojich možností.

Na pretekárov čaká trasa dlhá 333 kilometrov s prevýšením 5 600 metrov a časovým limitom 34 hodín. Štartuje sa 31. 7. 2015 o 9.00 hod zo Spišskej Novej Vsi. Pretekov sa môže zúčastniť ktokoľvek o čom svedčí aj štartovná listina. Okrem Spišskej Novej Vsi na listine figurujú aj mestá, ako Prešov, Košice, Poprad, Trenčín, Trnava či Bratislava.

Prihlásených je momentálne 53 pretekárov z toho len dve ženy – obidve zo Spišskej Novej Vsi. Zaujímavý je aj vekový rozdiel prihlásených cyklistov. Najmladší pretekár má 17 a najstarší 62 rokov. Organizátori po prvýkrát zaviedli aj novinku a to je skrátený pretek, ktorej trať bude dlhá 200 km a jej prevýšenie 2 700 metrov.

Skrátená verzia má rovnaký časový limit. Na túto verziu trate je prihlásených podľa štartovacej listiny 10 pretekárov. Prihlásiť sa na pretek môžete na web stránke: www.333.spis-region.sk vyplnením prihlasovacieho formulára alebo zaslaním e-mailu na adresu: 333extreme@spis-region.sk. V prihlasovacom formulári nezabudnite správne uviesť verziu trate, na ktorú sa hlásite.

Ako to vyzeralo vlani si môžete pozrieť v našej videogalérii.

Foto: Ján Kvas (Spišských 333 Extreme)

Extrémny pretek, ktorý preverí vašu kondičku...
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM