Iné športy

12 medailí pre novoveských plavcov: V Spišskej sa konali medzinárodné majstrovstvá

Uplynulý víkend sa konali v Spišskej Novej Vsi Medzinárodné majstrovstvá SR v plávaní seniorov – MASTERS 2018. Zúčastnili sa ich aj plavci z nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku 12 medailí pre novoveských plavcov: V Spišskej sa konali medzinárodné majstrovstvá
Zdroj: Igor Murko

Majstrovstvá Slovenskej republiky „tých skôr narodených“ napísali v tomto roku ďalšiu kapitolu. Plávalo sa v Spišskej Novej Vsi a v tomto ročníku štartovalo na nich viac ako 180 pretekárov zo 6 krajín – Rakúsko, Česko, Poľsko, Ukrajina, Maďarsko a Slovensko.

Pretekov sa zúčastnilo aj sedem domácich plavcov z Plaveckého seniorského klubu Spišská Nová Ves (PSKSNV). Novovešťania štartovali v 10 disciplínach, v ktorých zaznamenali spolu 24 štartov. Tohtoročných medzinárodných majstrovstiev sa zúčastnili Peter Muránsky, Pavol Demečko, Jaroslav Dulík, Peter Milčák st., Peter Milčák ml., Igor Murko a Ladislav Ruttkay.

Spišskonovoveskí plavci sa rozhodne nedali zahanbiť a dosiahli v tomto ročníku spolu 12 medailí, pričom najúspešnejší boli otec Peter Milčák st. a syn Peter Milčák ml.

Na M-SR Masters sa môžu zúčastniť plavci a plavkyne od veku 25 rokov vyššie. Plávalo sa spolu podľa rozplavieb, ale každý plavec plával vo svojej vekovej kategórii, ktorá je členená po 5-tich rokoch. Vo svojej kategórii je súťažiaci aj vyhlasovaný a hodnotený. Najstarší účastník majstrovstiev sa narodil v roku 1934 a najstaršia účastníčka v roku 1945.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM