JAB Rôzne

Zoznámte sa so super šikovnou mamičkou z nášho mesta: Silvia po nociach vyrába úchvatné vecičky!

Niektoré mamičky na materských dovolenkách sú parádne kreatívne a nezaháľajú ani pri svojich ratolestiach. V Spišskej ich môžete nájsť niekoľko. Silvia sa na materskej pustila do výroby bižutérie, mydiel a sviečok.

Ilustračný obrázok k článku Zoznámte sa so super šikovnou mamičkou z nášho mesta: Silvia po nociach vyrába úchvatné vecičky!
Zdroj: Dnes24.sk

Silvia Šteinerová zo Spišskej Novej Vsi je mamičkou troch detí. Napriek tomu, že je na materskej dovolenke, rozhodne nezaháľa. Okrem starostlivosti o deti si našla aj zaujímavé hobby, ktorému sa venuje dva roky.

Zaujímavý dôvod

Dôvodom, pre ktorý si našla tento koníček bola podľa slov Silvie hlavne jej rodina. „Keďže mám veľkú rodinu a sú mesiace, keď majú hneď aj niekoľkí naraz narodeniny či meniny, tak som už bola zúfalá z vymýšľania, čo im kúpiť. Preto som sa rozhodla, že budem darčeky tvoriť,“ prezradila Silvia s tým, že vzhľadom na to, že má sestry, začala ako prvé vyrábať náušnice. Ako prezradila, vzťah k tvoreniu mala od mala, pomáhala mame pri pečení či neskôr rada robila rôzne ikebany.

A aj keď nemá žiadne umelecké vzdelanie, šikovné ruky jej odoprieť nemožno. Inšpiráciu čerpá z internetu, ale ako hovorí, používa hlavne svoju predstavivosť. „Rada robím niečo moje. Nikdy nespravím nič také isté, ako nájdem na internete. Do mojich výrobkov sa snažím dať hlavne srdiečko, všetko robím z lásky a som šťastná, keď môžem obdarovať svojich blízkych,“ dodáva Silvia s úsmevom. Okrem náušníc sa pustila aj do výroby rôznych tvarov mydiel či sviečok.

Výrobná izbička

Keďže Silvia je matkou troch detí na jej koníček má určené špeciálne miesto aj čas. V svojej výrobnej izbičke, ako ju sama nazvala, trávi niekedy aj celú noc. „Je to jediný čas, keď je pokoj a všetci spia a vtedy som schopná tvoriť aj do štvrtej rána,“ priznáva. S náušnicami je podľa nej väčšie piplačka, no vyrobiť niekoľko desiatok mydielok či sviečok rôznych tvarov si vyžaduje tiež dostatok času a sústredia. „Sviečky milujem, mám ich v každej izbe niekoľko,“ povedala šikovná mamička.

Zaujímalo nás, čo s tými všetkými výrobkami okrem obdarovávania svojej rodiny robí? „Moje výrobky sa zapáčili nielen rodine, ale aj kamarátkam a známym, čo ma veľmi teší a teraz vyrábam veci aj na objednávku.“ Najbližším novým výrobkom, ktorý vyjde z jej dielne je podľa jej slov balzam na pery. Silviu jej náhodný koníček natoľko chytil za srdce, že sníva o tom, že sa v budúcnosti bude vyrábaním svojich výrobkov živiť.

Výrobky z dielne šikovnej mamičky zo Spišskej Novej Vsi si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Môže vás zaujímať:

Z dielne šikovnej mamičky vychádzajú mydielka rôznych zvarov: A to nie je všetko
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM