JAB Rôzne

Zoznámte sa s prvou Novovešťankou roku 2016: Malá Viktória je držiteľkou hneď troch prvenstiev

Silvestrovská noc bola na gynekologicko- pôrodníckom oddelení v Spišskej Novej Vsi pokojná. Prvá Novovešťanka prišla na svet až prvého januára popoludní. Rodičia jej dali meno Viktória.

Ilustračný obrázok k článku Zoznámte sa s prvou Novovešťankou roku 2016: Malá Viktória je držiteľkou hneď troch prvenstiev
Zdroj: Dnes24.sk

Prvého januára presne o 15.05 hod sa narodila prvá Novovešťanka roku 2016. Malá Viktória je zároveň aj prvým bábätkom narodeným v roku 2016 v v spiš­skonovoveskej nemocnici, ako aj prvým dieťatkom v rodine. „Viktória váži 3240 gramov a meria 49 centimetrov. Pôrod prebehol bez komplikácii a mamička aj bábätko sú v poriadku,“ ozrejmil primár gynekologicko- pôrodníckeho oddelenia Štefan Novysedlák.

Ako nám povedala šťastná mamička Zuzana, silvestrovať ešte stihla doma, ale Nový rok už strávila v nemocnici. „Som veľmi šťastná a som rada, že sme obe v poriadku. Pôrod bol spontánny a keby som vedela , že ma to čaká 1.januára, tak by som Silvester radšej prespala. Spala som totižto len dve hodiny, kým začali bolesti,“ dodala s úsmevom.

Veľkou oporou pri pôrode bol podľa jej slov aj otecko malej Viktórie. Ako nám novopečený otecko prezradil, pôvodne nemal byť pri pôrode. „Naša dohoda s manželkou bola, že pri pôrode nebudem, no keď som ju odviezol do nemocnice, tak cestou domov som si to rozmyslel, vrátil som sa a vôbec neľutujem. Bol to nádherný a neopísateľný zážitok,“ opísal nádherné chvíle šťastný otecko.

Toto je ona: Viktória je prvým bábätkom nového roku v Spišskej
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM