JAB Kultúra

Zoznámte sa s nimi vopred: Takéto atraktívne lákadlá ponúkne tento týždeň v Spišskej a okolí

Vďaka nim môžete v našom meste a okolí zažiť zaujímavý relax. Viete ale o nich? Zoznámte sa s lákavými podujatiami tohto týždňa, ktoré radíme zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Zoznámte sa s nimi vopred: Takéto atraktívne lákadlá ponúkne tento týždeň v Spišskej a okolí
Zdroj: TASR

Apoštol Pavol

14. mája 2018 o 19:00, kino Mier

Počas prenasledovania kresťanov na začiatku nášho letopočtu je Pavol uväznený rímskym cisárom Nerom. V tmavej, chladnej cele bojuje s hladom, samotou, no tiež s výčitkami svedomia z vlastnej farizejskej minulosti. Jeho jediným verným spoločníkom ostal Lukáš, ktorý počas svojich návštev v Pavlovej cele spisuje zážitky a učenie muža, ktorý sa stal neskôr známym ako Apoštol národov.

Miloš Fiľa: V modrom

15. mája 2018 o 16:00, Multicentrum

Vernisáž autorskej výstavy fotografa Miloša Fiľu. Hlavnou myšlienkou výstavy „V MODROM“ je zobrazenie súčasnosti (architektúra, krajina,…) historickou fotografickou technikou tlače. Obrazy tvorené touto technikou sú veľmi trvanlivé. Dokonca trvanlivejšie než bežné fotografie, takže majú šancu prežiť nielen nás, ale i našich potomkov. Fotografie vyhotovené touto historickou fotografickou technikou tlače majú mimoriadnu umeleckú hodnotu a cenu, keďže každá z nich je jedinečným a neopakovateľným originálom. Výstava potrvá do 30. júna.

Premeny námestia

16. mája 2018 o 15:30, Múzeum Spiša

Slávnostné otvorenie výstavy o premenách námestia v Spišskej Novej Vsi, ktorá predstaví návštevníkom stavebný vývoj centra mesta od konca 18. storočia po začiatok 20. storočia. Výstava predstaví vývin zmien vzhľadu historickej zástavby od roku 1775 do roku 1918 prostred­níctvom veľkoplošnej prezentácie starých pohľadníc, fotografií, výtvarných diel, máp či plánov, zoradených chronologicky. Výstavu obohatia trojrozmerné predmety.

Poručík z Inishmore

17. mája 2018 o 19:00, Divadlo Kontra

Jedného dňa na ostrove Inishmore tragicky zahynie… kocúr. Táto na prvý pohľad banalita, spustí reťaz neuveriteľných a nečakaných udalostí. Vyjde najavo, že majiteľom kocúra je radikálnymi názormi preslávený člen paramilitárnej organizácie INLA, ktorý nachvíľu opúšťa svoju “misiu”, aby pomstil svojho miláčika. Krv sa leje potokmi, mŕtvoly sa kopia. Napriek tomu zažijete zábavu, akú ste dlho nevideli!

Dámsky krajčír

18. mája 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Francúzska situačná komédia plná komických situácií, zvratov, klamstiev a snahy vymotať sa z nich. Príbeh o klamárovi, doktorovi Moulineauxovi, ktorý s neobyčajným dôvtipom úspešne skrýva svoj pokus o neveru pred dôverčivou manželkou a podozrievavou svokrou až do chvíle, kedy si prenajme byt – bývalú krajčírsku dielňu si môžete vychutnať v piatok večer.

Spišský rifľový majáles

18. mája 2018 od 19:00, Hotel Čingov

Na konci pracovného týždňa si na Čingove môžete aj zatancovať. Pripravený tam bude Spišský rifľový majáles. Do tanca bude hrať country skupina Pacipacifik zo Zvolena aj DJ. Tešiť sa môžete na grilovačku a ochutnávku vín.

On a ona tour

19. mája 2018 o 18.00, Športová hala

Dve nezameniteľné osobnosti na jednej scéne sa predstavia aj v našom meste. Skvelá hudba, prežité texty, jedinečná interpretácia aj nové skladby z albumu 55. To všetko podčiarkne intímna spoveď, bezprostredné komentáre a vtipné dialógy. Richard Müller bude divákom bližšie ako kedykoľvek predtým. Nenechajte si ujsť koncert, na ktorom sa vďaka Adele dozviete viac.

Jarná burza

19. mája 2018 od 10:00, Kultúrny dom Smižany

Máte doma nepotrebné oblečenie alebo obuv a nechcete ich len tak vyhodiť? V susedných Smižanoch sa uskutoční jarná burza. Registrácia predávajúcich prebieha do pondelka 14. 5. 2018 do 16:00 hod (telefonicky, e-mailom). Burza je určená na predaj používaných vecí.

Noc múzeí a galérií

19. mája 2018 o 19:00, Kaštieľ a letohrádok Dardanely / Markušovce

Z krajín tisíc a jednej noci … má podtitul Večerná prehliadka kaštieľa s ukážkami orientálnych zbierok z expozície a depozitára, a hudobnou rozlúčkou v koncertnej sále letohrádku Dardanely. Vstupy sú o 19:00, 20:00, 21:00 hodine.

Kráska a netvor

20. mája 2018 o 16:00, Spišské divadlo

Režisér Peter Palik pripravil pre Spišské divadlo ďalší pôvabný rozprávkový príbeh, ktorý zdramatizoval na motívy rozprávky Kráska a zviera od Jeanne-Marie Leprince de Beaumont. Ide o príbeh nevinného dievčaťa menom Bianka, ktoré sa dostane do zakliateho zámku, kde vládne ohavný netvor. Netvor jej však neublíži. Jedinou jeho podmienkou je, že dievča nesmie uzrieť jeho podobu. Ako to celé dopadne si budete môcť pozrieť v nedeľu popoludní.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM