JAB Rôzne

Zoznámte sa s nimi aj vy: Štyria mimoriadne dôležití ľudia na nových oddeleniach nemocnice v Spišskej!

V nemocnici v Spišskej Novej Vsi pribudli dve nové oddelenia. Oddelenie urgentnej medicíny a intenzívnej starostlivosti majú na starosti aj štyria mimoriadne dôležití ľudia - dvaja primári a dve vedúce sestry. Zoznámte sa s nimi aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Zoznámte sa s nimi aj vy: Štyria mimoriadne dôležití ľudia na nových oddeleniach nemocnice v Spišskej!
Zdroj: Dnes24.sk

Od prvého júna pribudli v nemocnici V Spišskej Novej Vsi dve nové oddelenia. Oddelenie urgentnej a intenzívnej starostlivosti novej generácie stálo vyše milióna eur. Podľa slov kompetentných hlavným cieľom bolo vytvoriť vzorový model urgentnej zdravotnej starostlivosti pre celé Slovensko.

Unikátne charakteristiky

Medzi jeho unikátne charakteristiky patrí optimálne priestorové usporiadanie recepcie takzvanej Triage, nízko a vysokoprahové vstupy, diagnostika, zákrokové miestnosti i expektačné lôžka.

„Vďaka tomu sa akútni pacienti nemiešajú s pacientami s menej vážnymi diagnózami, záchranári nemusia blúdiť po nemocnici a všetci zdravotníci sú sústredení okolo pacienta. Toto všetko eliminuje časové prestoje a maximalizuje rýchlosť urgentnej zdravotnej starostlivosti,“ zdôraznila riaditeľka nemocnice Renáta Šuláková.

Dôležité je aj zloženie tímu, ktorý pôsobí na nových oddeleniach nemocnice v Spišskej Novej Vsi. Podľa slov riaditeľky ide o špičkových odborníkov s bohatými skúsenosťami.

Zoznámte sa s nimi

Medzi najhlavnejších pracovníkov na nových dvoch oddeleniach v spišskonovoveskej nemocnici patria dvaja primári a dve vedúce sestry. O koho presne ide?

Boris Šťastný – primár oddelenia urgentnej medicíny, vyštudovaný detský lekár. Urgentnej medicíne sa venuje už 15 rokov a zároveň istý čas pôsobil aj ako lekár rýchlej záchrannej pomoci.

Silvia Štefaníková – vedúca sestra oddelenia urgentnej medicíny. Osem rokov pracovala na rovnakom pracovisku v írskom Dubline

Boris Mavrodiev – primár oddelenia multiodborovej a intenzívnej starostlivosti. Deväť rokov pôsobil vo Veľkej Británii ako anestéziologický konzultant v sieti troch súkromných nemocníc. Anestéziológii sa celkovo venuje 20 rokov.

Katarína Záhradníková – vedúca sestra nového oddelenia multiodborovej intenzívnej medicíny. Deväť rokov pracovala v írskom Dubline na kardiologickom anesteziologicko-resuscitačnom oddelení.

Môže vás zaujímať:

Autentický ZÁZNAM: V Spišskej otvárali nemocničný urgent, mladík na nosidlách sa postaral o veľké prekvapenie

Dlhoročný problém, ktorý trápil nemocnicu v Spišskej je zažehnaný: Všimli ste si tú zmenu aj vy?

Toto sú oni: Predstavujeme vám dôležitých pracovníkov nových oddelení nemocnice
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM