Rôzne

Zoo v Spišskej sa teší z nových zvieratiek: Pozrite si v obrazoch, aké utešené prírastky pribudli

Po niekoľkomesačnej prestávke sa znova otvorila brána na zoologickej záhrade v Spišskej Novej Vsi. Okrem plameniakov pribudla aj sova snežná. A to nie je všetko...

Ilustračný obrázok k článku Zoo v Spišskej sa teší z nových zvieratiek: Pozrite si v obrazoch, aké utešené prírastky pribudli
Zdroj: Dnes24.sk

Spišskonovoveská zoologická záhrada v utorok po zime opäť otvorila svoje brány. Návštevníci sa môžu tešiť na viacero noviniek i nové prírastky.

Nové prírastky

,,Tento rok sme otvorili už 26. raz v poradí. Čo sa týka noviniek, pribudli plameniaky ružové, ktoré sme u nás ešte vôbec nemali a máme aj novú sovu snežnú,“ uviedla riaditeľka ZOO Jana Dzuriková. Plameniaky sa do Spišskej Novej Vsi presťahovali z Čiech, deväť je zo zoologickej záhrady z Prahy a päť z Olomouca.

Zatiaľ si na nové prostredie rýchlo zvykajú. Jediná zoo na Spiši chystá v máji pre návštevníkov aj prekvapenie v podobe veľkého zvieraťa. Ktoré to je, však riaditeľka prezradiť nechcela.

Čo sa týka prírastkov, tento rok sa v Spišskej Novej Vsi narodilo mláďa kengury červenokrkej, maďarskej ovce racky horotbágyi i kozy domácej a kozy kamerunskej. „Ešte sme v očakávaní, pretože každý rok sa nám darí mať mláďatá lamy krotkej, lamy alpaky a pony shetlandského, uvidíme, či to tak bude aj tento rok,“ doplnila riaditeľka.

Výbeh pre medveďov

V zoologickej záhrade pripravili na leto viacero podujatí, program je zverejnený na internetovej stránke. Okrem toho plánuje vedenie zoo zväčšiť výbeh medveďom. V prípade úspešného verejného obstarávania a schválenia prostriedkov Mestským zastupiteľstvom v Spišskej Novej Vsi by sa mohlo podľa riaditeľky s prácami začať v septembri.

Zoologická záhrada v Spišskej Novej Vsi bola založená v máji 1989, rozkladá sa na ploche 8,5 hektára a v roku 2012 k nej pribudol aj pavilón AquaTerra, kde sú akvarijné a terárijné zvieratá vrátane morských rybiek. ,,V spišskono­voveskej ZOO je viac ako 120 druhov zvierat," uzavrela Dzuriková.

Nové prírastky si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Nové prírastky v zoologickej záhrade v Spišskej Novej Vsi
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM