JAB Rôzne

Zoo v Spišskej má dôvod na radosť: Najlepšia sezóna za posledných 10 rokov!

Novoveská zoo sa môže radovať. Hoci sa jej brány ešte stále nezatvorili, táto sezóna bola čo sa týka návštevnosti najlepšia za posledných 10 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Zoo v Spišskej má dôvod na radosť: Najlepšia sezóna za posledných 10 rokov!
Zdroj: Dnes24.sk

Hoci v lete bolo veľa daždivých dní, zdá sa, že na návštevnosť zoologickej záhrady v Spišskej Novej Vsi počasie vplyv až tak nemalo. Hneď pri jej otvorení padali prvé rekordy tejto sezóny a to hlavne 1. mája, keď bol slávnostne otvorený nový výbeh pre medveďov.

Čítajte tiež: Prešiel obnovou za vyše 2 milióny: Provinčný dom v Spišskej otvoria už o pár dní

Ani leto však nebolo o nič horšie a ako nám prezradila riaditeľka zoo Jana Dzuriková, hoci sezóna ešte neskončila, už teraz vie, že táto je, čo sa týka návštevnosti, rekordnou za ostatných desať rokov.

„K 31. augustu našu zoo navštívilo celkom 97 089 ľudí, čo je o 10 263 ľudí viac ako v minulom roku k tomu istému dátumu. Minulý rok navštívilo zoo celkom 95 550 ľudí, čiže už teraz máme vyššiu návštevnosť ako v minulom roku,“ povedala riaditeľka.

Podľa jej slov najväčšiu časť návštevníkov tvoria Slováci z okolitých, ale aj vzdialených miest či obcí. Nechýbali však ani turisti z Poľska, Česka či Maďarska.

Čítajte tiež: V Spišskej otvorili útulok pre zvieratá: Možná je aj adopcia chlpáčov

„Brány zoo sa tento rok zatvoria trošku neskôr ako po iné roky. Na rozlúčku sme pripravili už tradičnú Strašidelnú noc, ktorá sa bude konať 22. októbra,“ doplnila Dzuriková. Po zatvorení brány pre verejnosť nastane v zoo pracovný ruch. Na pláne je totižto stavba mosta ponad jazero, ktorý spojí zoologickú záhradu priamo s pavilónom Aquaterra.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM