JAB Rôzne

Známi Novovešťania si radi pochutia tiež: Zistili sme ich obľúbené jedlá

Svoje obľúbené jedlá má vari každý z nás. A platí to aj pre známych Novovešťanov. Veď sledujte...

Ilustračný obrázok k článku Známi Novovešťania si radi pochutia tiež: Zistili sme ich obľúbené jedlá
Zdroj: TASR

Jedlo patrí k nášmu životu. No najviac sa dokážeme potešiť, keď nám na stole pristane práve to naše obľúbené. Tak je to aj u našich známych rodákov či obyvateľov Spišskej Novej Vsi. My sme sa na viacerých obrátili a tí nám prezradili, aké sú práve ich obľúbené jedlá a zároveň aj to, akí sú kuchári.

Naj jedlo primátora

Zaujímalo nás aj, aké jedlá obľubuje prvý muž Spišskej Novej Vsi. „Ja ako väčšina mužov mám rad mäsité jedlá, takže hocičo z mäsa,“ priznal primátor Ján Volný. Ako však doplnil, prvé jedlo, na ktoré sa teší, keď sa vracia po dlhšej dobe domov sú bryndzové halušky. „Je to pre mňa sviatočné jedlo. Nejem ho často, ale mám ho rád,“ prezradil.

A aký je primátor kuchár? „ Dá sa povedať, že podpriemerný a varenie nechávam na odborníkov. Viem však spraviť čaj či praženicu. Keď je manželka mimo domu, radšej to riešim suchou stravou,“ zasmial sa.

Morské živočíchy či polievka

Oslovili sme aj známeho bývalého hokejistu a súčasného poslanca mestského zastupiteľstva Ľubomíra Vaica, aby nám prezradil akú kuchyňu či jedlo má najradšej. „Nie som presne vyhradený na jedlo ale medzi moje najobľúbenejšie, keď som doma, patrí určite sviečková, no nepohrdnem ani kuracinou,“ povedal s tým, že počas profesionálnej kariéry veľa cestoval a obľúbil si aj ryby a iné morské živočíchy, ktoré preferuje hlavne na dovolenkách. „Čo sa týka varenia, tak cestoviny či kuracie mäso zvládam, no ostatné veci nechávam na odborníkov a na manželku,“ doplnil.

Novoveská fitness trénerka Viktória Dolanská preferuje zase skôr polievky a miluje polievku hokaido. Ako povedala, varí si pre seba každý deň, keďže má svoju stravu, čo sa týka zdravého životného štýlu. „Viem však navariť čokoľvek, keď ide o rodinu, snažím sa im splniť priania na čo majú chuť," dodala.

Spoko zbožňuje kapustu

Spevák skupiny Smola a Hrušky – Jozef „Spoko“ Kramár pre náš portál priznal, že zbožňuje kapustu a čili. „Úprimne, som milovník kapustnice a segedínskeho guľášu. Skrátka kyslú kapustu inštinktívne vyhľadávam a niekedy sa mi o nej aj sníva:) ." Ako doplnil, zároveň je závislý na čili a to až do takej miery, že si ho už dáva aj na chleba s maslom a medom.

Zaujímalo nás aj, ako je na tom spevák s kuchárskym umením. „Som úplne priemerný kuchár a podla kuchárskej knihy dokážem uvariť kadečo, ale preferujem jednoduché a rýchle jedla. Kráľovná doobedného stravovania je pre mňa určite praženica, tú môžem jesť každý deň. Okrem toho som – aspoň v našej rodine – vyhlásený majster zeleninových šalátov a kapustnice," prezradil.

Zabíjačkové špeciality

Riaditeľ oranžového gymnázia Jozef Kačenga podľa jeho slov preferuje tradičné slovenské jedlá – halušky, guláše, všetko z kyslej kapusty a samozrejme zabíjačkové špeciality. „Musím však priznať, že okrem toho, že rád jem, veľmi rád aj varím,„doplnil s tým, že navarí všetko, keď ho manželka k tomu pustí. „O tom, ako varím by však vedeli viac povedať moji najbližší, ktorých jedlom rozmaznávam a varím im na objednávku.“

Držky na rôzny spôsob

A čo najradšej jedáva náčelník mestskej polície Michal Komara? „Obľúbené mám držky na rôzny spôsob, ale i ovarovú polievku, ktorú dokážem jesť aj päťkrát za sebou, samozrejme, musí mať svoju kvalitu. Preferujem jedlá slovenské a mojej mamky, na ktorých som vyrastal, boli to jednoduché, ale hlavne zdravé jedlá, chuť na nich mi ostala dodnes."

Čo sa však týka varenia, Komora uviedol, že je ženatý už 35 rokov a prístup k sporáku má zakázaný – čo až tak nevadí, lebo jeho varenie je obmedzené na uvarenie párok či leča. „Moja manželka však denne vyvára niekoľko jedál, keďže v rodinnom dome žijeme štyri generácie a všetci sme napriek rôznorodým chutiam veľmi spokojní. Niekedy to s jedením až preháňa, ale ako sa hovorí, láska ide cez žalúdok," uzavrel náčelník mestskej polície.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM