Jakub Forgács Šport

Známe osobnosti a hendikepovaní ľudia nasadli na bicykle: Zo Spišskej vyrazili okolo Slovenska

Z námestia v Spišskej Novej Vsi odštartoval tím cyklistov zložený z hendikepovaných ľudí a známych osobností spoločenského života. V rámci projektu Cez Slovensko za päť dní navštívia viac než 50 miest a obcí.

Ilustračný obrázok k článku Známe osobnosti a hendikepovaní ľudia nasadli na bicykle: Zo Spišskej vyrazili okolo Slovenska
Zdroj: Webnoviny.sk

Ide už o siedmy ročník akcie, ktorej hlavným cieľom je spájať hendikepovaných ľudí so zdravými. „Aby zdraví pochopili, že sa netreba na nich dívať pokrivene, ale treba ich brať ako rovnocenných, no oni sú často v myslení oveľa vyššie ako my,“ zdôraznil organizátor podujatia a zároveň riaditeľ Parasport24 Miroslav Buľovský.

Nový ročník odštartoval na námestí v Spišskej Novej Vsi a vyvrcholí veľkou kultúrnou akciou na námestí v Trenčianskych Tepliciach v piatok 6. júna. Tím tvorí 40 cyklistov vrátane predstaviteľov troch celoštátnych televízií, ale aj ďalších regionálnych médií. „Počas celého týždňa, kedy táto akcia prebieha, spoločne s hendikepovanými športovcami navštívime viac než 50 miest a obcí, v ktorých pomôžeme, či už finančnou alebo materiálnou formou, prevažne hendikepovaným ľuďom a ľuďom zo sociálne slabšieho prostredia,“ doplnil Buľovský.

V utorok štartuje tím z Liptovského Mikuláša, o deň neskôr zo Žiliny, vo štvrtok 5. júna z Púchova a posledný deň je štart plánovaný z Trenčianskych Teplíc. „Na poslednom úseku, ktorý je z trenčianskeho námestia o 13:0, sa môže k nám pripojiť aj verejnosť a pokúsime sa vytvoriť najväčší pelotón na Slovensku, ktorý dorazí až do cieľa,“ zdôraznil Buľovský.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM