JAB Šport

Známa tvár v ostravskom kotli: Primátor Spišskej hnal v hokejovom drese chlapcov dopredu

Šampionát je horúcou témou týchto dní. V našej reprezentácii má Spišská Nová Ves štyroch odchovancov. Ich výkony bol podporiť aj samotný primátor mesta Ján Volný s rodinou.

Ilustračný obrázok k článku Známa tvár v ostravskom kotli: Primátor Spišskej hnal v hokejovom drese chlapcov dopredu
Zdroj: Dnes24.sk

Hokejové majstrovstvá sú v plnom prúde a žije nimi aj Spišská Nová Ves. Sledovať hokej môžete v pohodlí domova no na hokejový ošiaľ sa pripravili aj viaceré podniky v meste. Okrem sledovania hokeja ponúkajú aj čosi najviac. Hokejoví fanúšikovia sa môžu počas zápasov posilniť aj pivečkom za akciové ceny.

Zápas s Rusmi si z bezprostrednej blízkosti vychutnal aj primátor mesta Spišská Nová Ves Ján Volný, ktorý, ako povedal pre náš portál, bol na majstrovstvách prvýkrát. „Atmosféra bola vynikajúca. Úplne domáce prostredie. Aj napriek tomu, že sme prehrali, ľudia odchádzali spokojní,“ opísal situáciu na ostravskom štadióne. Podľa jeho slov to bol veľmi dobrý zápas a naši chlapci podali kvalitný výkon, no niekto musel aj prehrať.

Ako doplnil, potešilo ho, že práve po tomto zápase sa stal najlepším hráčom odchovanec Spišskej Novej Vsi brankár Július Hudáček. V slovenskej reprezentácii máme okrem neho ďalších troch odchovancov novoveského hokejového klubu, čo ho veľmi teší. „Julo Hudáček, Libor Hudáček, Michal Sersen a aj najmladší Adam Jánošík sú dobrou vizitkou nášho hokeja," skonštatoval Volný.

A čo si myslí primátor, kam to až naši chlapci dotiahnu? „Ťažká otázka. Bude to komplikované. Myslím si, že teraz to už ani nie je úplne v ich rukách. Škoda toho zápasu s Nórskom. Uvidíme, ako sa to celé vyvinie. Určite im však budem aj naďalej držať palce,“ uzavrel Ján Volný.

Foto: súkromný archív J.V

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM