JAB Rôzne Rôzne

Známa novoveská kaderníčka radí: TOP 4 letné účesy, ktoré zvládnete za pár minút!

Všetky ženy dobre vedia, že starostlivosť o vlasy hlavne v letnom období je naozaj náročná. Každý zaťažujúci účes môže naše vlasy ešte viac poškodiť. Známa kaderníčka zo Spišskej Mirka Kulová vám poradí 4 tipy pre jednoduché a trendy účesy.

Ilustračný obrázok k článku Známa novoveská kaderníčka radí: TOP 4 letné účesy, ktoré zvládnete za pár minút!
Zdroj: Dnes24.sk

Netreba zabúdať, že v letnom období musíme vlasom venovať špeciálnu starostlivosť. Ničí ich samotné slnko, chlórovaná voda, more. Vlasy sú oslabnuté, vzniká štiepenie a lámanie, dôležité je preto používať špeciálne prípravky. „Odporúčam používať masku po každom umytí vlasov a výrobky s UV filtrom by mali byť cez leto povinnou výbavou každej ženy,“ hovorí kaderníčka zo Spišskej Novej Vsi Mirka Kulová.

Ako však doplnila odporúča vynechať obyčajné obchody či doma vyrobené masky. „Prípravky z dobrej kozmetiky sú síce o čosi drahšie, ale zložením veľmi kvalitné a dodajú vlasom všetko čo potrebujú,“ doplnila kaderníčka.

Podľa jej slov čo sa týka letných účesov dievčatá sú v dnešnej dobe veľmi šikovné a sledujú trendy. Tu sú účesy, ktoré si zvládnete pripraviť za pár minút.

Drdol

Zľahka si vlasy prečešeme, prelakujeme a vypneme do klasického copu. Použijeme výplň, ktorú nasadíme na cop. Vlasy si okolo výplne rozdelíme do fontánky a jemne obkrúcame. Napokon ich popripíname klasickými sponkami.

Priberaný vrkoč trošku inak

Vlasy takisto prečešeme a rozdelíme ich na vrchu hlavy na tri rovnaké premene. Pri zapletaní berieme ku každému prameňu rovnaký prameň z boku. Takýmto spôsobom pokračujeme až dole, kde ich dáme do gumičky. Ak nechceme mať iba obyčajný cop môžeme pomocou prstou jemne pramene pouvoľňovať. Účes tak bude pôsobiť objemnejšie, ale zároveň bude aj vzdušný.

Jednoduché lokne žehličkou

Vlasy si povypíname a pripevníme na temene hlavy. Do žehličky chytíme prameň a otočíme ju, potom jemne otočenú žehličku spúšťame dole, postupujeme až kým nemáme natočené všetky vlasy. Natočené pramene si môžeme povypínať sponkami. Nakoniec ich jemne prelakujeme.

Ozdobná čelenka s gumičkou

Do módy sa čoraz viac dostávajú rôzne ozdobné čelenky s gumičkou. Tieto čelenky slúžia, ako skvelý doplnok na vytvorenie akéhokoľvek účesu. Tento účes sa hodí na špeciálnu príležitosť,ale aj na bežné denné nosenie.

Do vlasov si dáme ozdobnú čelenku, zoberieme prameň vlasov pri čele a zapletieme. Na konci vrkoč zapravíme za čelenku. Do čelenky postupne zapravíme vlasy po celej dĺžke už bez zapletania.

Čítajte tiež:

Foto: súkromný archív MK

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM