Rôzne

Značenie v strede cesty vytočilo nejedného vodiča v Spišskej: Motoristi, na vozovke nastala nová situácia!

Viacerých motoristov v Spišskej Novej Vsi rozhneval výjav na na Duklianskej ulici. Nejedného vodiča takpovediac vytočilo dopravné značenie, ktoré sa ocitlo v strede vozovky. Na ceste však nastala nová situácia.

Ilustračný obrázok k článku Značenie v strede cesty vytočilo nejedného vodiča v Spišskej: Motoristi, na vozovke nastala nová situácia!
Zdroj: Dnes24.sk

Do redakcie sa nám dostalo viacero sťažností od vodičov na dopravné značenie, na ktoré ste niekoľko týždňov mohli naraziť na hlavnej ceste medzi rampami na sídlisku Západ a STK.

Sťažnosti vodičov

Na mieste bola podľa našich informácii prelomená skruž pod vozovkou, nastal i prepad cesty v okolí a nachádzal sa tam i poškodený poklop. Na vozovku tak pribudlo dopravné značenie, ktoré vodičov na situáciu upozorňovalo. Vodiči sa tam však podľa ich slov dostávali do kolíznych situácií.„Chcel by som vedieť, kedy zmizne z cesty tá červeno-biela prekážka,“ napísal na facebook sídliska Západ Lukáš.

„Najhoršie to je v popoludňajších hodinách, keď je zvýšená premávka a ide vám auto oproti a ľudia po chodníku. Vyhnúť sa tejto prekážke a nikomu pritom neublížiť je čistý hazard,“ posťažoval sa ďalší z vodičov.

Zisťovali sme teda u kompetentných, ako sa veci majú. Daná vozovka patrí pod Správu ciest Košického samosprávneho kraja a preto sme sa obrátili priamo na vedúci strediska v Spišskej Novej Ves, Pavla Sedláka.

Veci sa pohli

„Podnet vašich vodičov hodnotíme ako opodstatnený. Správa ciest Košického samosprávneho kraja ako majetkový správca ciest II. a III. triedy, stredisko Spišská Nová Ves, v územnom obvode okresov Spišská Nová Ves, Gelnica a časť Košice – okolie vo veci poškodeného kanalizačného otvoru koná z vlastnej iniciatívy už od 31.marca 2016 tak, že sme toto nebezpečné miesto označili dočasným dopravným značením,“ ozrejmil s tým, že keďže sa na základe známych skutočností nejedná o cestnú kanalizáciu SCKSK, ako príspevková organizácia košickej župy nemôžu investovať do cudzieho majetku.

„Táto problematika patrí od jej vzniku k prioritám nášho strediska a bola riešená aj osobne so zástupcami mesta Spišská Nová Ves, ktorí deklarovali úprimnú snahu o spoluprácu, ako pri podieľaní sa na samotnom riešení, tak aj pri ďalšom postupe pri odstránení závady na cestnej komunikácii,“ uviedol Sedlák.

Ako však dodal, napriek doteraz neidentifikovanému majiteľovi predmetného poškodeného kanalizačného poklopu zrealizovali jeho výmenu na vlastné náklady. V prácach sa pokračovalo aj tento týždeň a pre motoristov tak máme dobrú správu. Na mieste už nastala nová situácia. Smerová tabuľa upozorňujúca na nebezpečenstvo v strede vozovky bola totiž odstránená a na vozovke sa tak už nenachádza.

Môže vás zaujímať:

Pôjdete po ulici v Spišskej a zrazu sa vám to stane: V meste môžete zažiť veľmi milé prekvapenie!

Motoristom na sídlisku Západ sa zvýši komfort: Chystá sa novinka za desiatky tisíc eur!

Značenie na ceste trápilo nejedného vodiča nášho mesta
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM