JAB Správy

Zmena na najvyššom poste: Do čela vedenia najväčšieho zamestnávateľa na Spiši zasadol nový riaditeľ

Spoločnosť Embraco Slovakia je najväčším zamestnávateľom na Spiši. Bývalého generálneho riaditeľa Norberta Bratha vystriedal však nový šéf. Aké sú jeho plány na rok 2016?

Ilustračný obrázok k článku Zmena na najvyššom poste: Do čela vedenia najväčšieho zamestnávateľa na Spiši zasadol nový riaditeľ
Zdroj: TASR

Bývalý generálny riaditeľ spoločnosti Embaco Slovakia Norbert Brath bol v januári tohto roka ako prvý nebrazílsky manažér vymenovaný za globálneho riaditeľa centra pre výskum a vývoj v oblasti produktu. Na pozícii generálneho riaditeľa ho nahradil Giuseppe Daresta, ktorý naďalej stojí aj na čele talianskej pobočky Embraca v Riva Presso Chieri neďaleko Turína.

„Mojou úlohou je ešte viac zladiť a integrovať Embraco v Európe. Slováci sú v podniku známi vysokou motiváciou a šikovnosťou. Preto mi je cťou tento tím viesť,“ povedal nový generálny riaditeľ. Podľa neho sa spoločnosť v roku 2016 chce zamerať na tri základné oblasti: jednoduchosť, inovatívnosť a orientáciu na zákazníka. „Plánovaná výroba v roku 2016 je 5,102 milióna kompresorov. Z plánovaných investícii chceme 3 % zo zisku investovať do výskumu a vývoja,“ uviedol Daresta.

Spoločnosť Embraco ako súčasť skupiny Whirpool je globálnym lídrom vo výrobe hermetických kompresorov pre chladenie. Vo svojich výrobných prevádzkach vo svete zamestnáva okolo 12 000 pracovníkov. Priamo v spoločnosti pracovalo ku koncu uplynulého roka 2339 zamestnancov, z toho 34 % žien. Od septembra 2015 pôsobí v Košiciach globálne podporné centrum Embraca, kde sa postupne sústreďujú kľúčové administratívne procesy v oblasti financií a ľudských zdrojov. V súčasnosti zamestnáva centrum okolo 40 ľudí.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM