JAB Rôzne

Zima bola len mierna, no počasie aj tak spôsobilo problémy: V Spišskej zaznamenali značnú tvorbu výtlkov

Aj keď tohtoročná zima bola iba mierna, cesty v Spišskej Novej Vsi si užili aj tak svoje. Striedavé počasie a dážď sa podľa kompetentných podpísali pod značnú tvorbu výtlkov. Kedy začne mesto s ich opravami?

Ilustračný obrázok k článku Zima bola len mierna, no počasie aj tak spôsobilo problémy: V Spišskej zaznamenali značnú tvorbu výtlkov
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Jar začne už o niekoľko a s ňou prichádza aj oprava výtlkov na cestách. Hoci zima bola tento rok mierna, údržba počas zimného obdobia predsa len čosi stála mestskú pokladnicu. Ako nám povedal vedúci oddelenia výstavby a dopravy Peter Susa pre rok 2016 je v rozpočte mesta schválená suma 50 tisíc eur.

„Za doterajšie obdobie vrátane decembra 2015 bolo použitých 23 000 eur. Prevažne sa jednalo o výdavky za výjazdy s posypom soli pri poľadoviciach v nočných hodinách a za pohotovosť pracovníkov,“ ozrejmil s tým, že celkové zúčtovanie nákladov bude možné na konci rozpočtového obdobia.

Ako pokračoval, napriek teplotne slabšej zime, počasie so striedaním plusových a mínusových hodnôt a výdatnosť dažďa spôsobilo značnú tvorbu výtlkov. „V súčasnej dobe opravujeme studenou asfaltovou zmesou len väčšie výtlky v nevyhnutnom rozsahu na významnejších miestnych komunikáciách. S opravou výtlkov obalovanou asfaltovou zmesou začneme v jarných mesiacoch po spustení jej výroby,“ uzavrel Susa.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM