Rôzne Rôzne

Zbierka školských pomôcok: Ľudia môžu pomôcť znevýhodneným žiakom na Spiši

Začiatok školského roka prináša aj nemalé výdavky. Verejnosť môže pomôcť znevýhodneným školákom na Spiši prostredníctvom zbierky školských pomôcok.

Ilustračný obrázok k článku Zbierka školských pomôcok: Ľudia môžu pomôcť znevýhodneným žiakom na Spiši
Zdroj: TASR

Ľudia môžu pomôcť znevýhodneným školákom darovaním školských pomôcok. Zbierku organizuje Slovenská katolícka charita a bola predĺžená do 15. septembra.

Siedmy ročník akcie

Petra Lisoňová z oddelenia PR a marketingu Spišskej katolíckej charity informovala, že ide o siedmy ročník akcie, ktorá pomáha znevýhodneným školákom pripraviť sa na nový školský rok. „Vďaka darovaným pomôckam môžu aj deti zo sociálne slabších rodín, krízových centier, či detských domovov prísť do školy pripravené, a získať tak šancu na plnohodnotné vzdelanie a lepšiu budúcnosť,“ povedala.

Čítajte tiež: Pamätáte si tieto slová zo Spišskej? 20 výrazov, ktoré sa kedysi používali denne

Podľa slov Lisoňovej je možné darovať nové i použité, no stále funkčné perá, zošity, pravítka, peračníky, tašky a pomôcky, ktoré deti pri štúdiu budú môcť využiť. „Počas minulých ročníkov sme sa stretli so štedrosťou konkrétnych ľudí, ako organizácií či firiem. Veríme, že aj tento rok vďaka takejto podpore pomôžeme nezanedbať prípravu a vzdelanie tých najzraniteľnejších. Sme vďační za každú pomoc,“ uviedla Lisoňová.

Kde treba pomôcky doniesť?

Darcovia môžu školské pomôcky priniesť na viac ako 40 miest, ktoré sa nachádzajú na celom území Slovenska. Na Spiši ich môžu nechať v Spojenej škole sv. M. M. Kolbeho v Spišskej Novej Vsi, či v miestnom Dome Charitas sv. Jozefa Robotníka. V Levoči sa zberné centrum nachádza v ADOS Charitas na Námestí Majstra Pavla a v obci Spišský Štiavnik v okrese Poprad v Dome Charitas Panny Márie Lurdskej.

Čítajte tiež: September v Spišskej a okolí: TOP 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať

Foto:ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM