Tlačové správy

Zbavte sa večne chladnej podlahy: Tip pre vás, ako mať nohy v teple celú zimu

Pri zateplení sa často zabúda na úniky tepla do nevykurovanej pivnice, garáže alebo vestibulu. Ako sa vysporiadať s problémom „studeného“ prízemia?

Ilustračný obrázok k článku Zbavte sa večne chladnej podlahy: Tip pre vás, ako mať nohy v teple celú zimu
Zdroj: PR agentúra Bonžúr

Po prvej vykurovacej sezóne v zateplenom bytovom alebo rodinnom dome môžu vyjsť najavo detaily, na ktoré sa vopred nemyslelo. Jedným z nich bývajú aj úniky tepla do nevykurovanej pivnice, garáže alebo vstupného vestibulu. Ako sa vysporiadať s problémom „studeného“ prízemia?

Najjednoduchším a najúčinnejším riešením je zateplenie stropu priestorov pod najnižším obytným podlažím. Hneď na úvod je potrebné zdôrazniť, že zateplenie stropu pivnice či garáže má význam len v súčinnosti so zateplením fasády, pretože inak by nestačilo zamedziť úniku tepla.

Pivnice, vestibuly, garáže

Na stropy nevykurovaných priestorov pivníc odporúčame použiť tepelnú izoláciu s hrúbkou aspoň 8 až 10 cm, aby bolo zateplenie „vyvážené“. Hrúbka samozrejme závisí od typu izolácie, ktorú si zákazníci vyberú. „Tieto izolácie je možné lepiť celoplošne na stropnú konštrukciu a nie je potrebné ich mechanicky kotviť, čo urýchľuje čas aplikácie. V priestoroch, akú sú spojovacie chodby, spoločné priestory, kde je zvýšený nárok na estetiku je možné na povrch izolácie naniesť farbu,“ vysvetľuje Vladimír Beňo, aplikačný manažér Knauf Insulation.

Zdroj: PR agentúra Bonžúr

Šikovné riešenie pre pivnice

Zatepľovacie lamely sú určené špeciálne pre pivničné a garážové stropy, ktoré majú často členitý povrch. Lamely z minerálnej vlny CTL C1 od Knauf Insulation majú úzky formát s rozmerom 20 × 120 cm, ktorý je ľahký a ideálny pre namáhavú prácu nad hlavou. Ich povrchový nástrek bráni nasiaknutiu vzdušnej vlhkosti z okolitého prostredia, a tým zabezpečuje aj menšiu prašnosť pri manipulácii. Nástrek tiež zabezpečí úsporu lepidla a skrátenie času na realizáciu.

Prečo práve lamely

Lamely majú z pohľadovej strany zrezané všetky 4 hrany, čo na strope vytvára jemný priestorový „ 3 D“ efekt. Tým sa dá do určitej miery vyrovnať nerovnosť podkladu. Tieto výrobky majú vďaka svojej nehorľavosti pozitívny vplyv na požiarnu bezpečnosť stavby a zlepšujú akustické vlastnosti stropnej konštrukcie. V priestore, nad ktorým sa nachádza, pohltí dopadajúci hluk a zabraňuje jeho prenikaniu do vyššieho podlažia.

www.knaufinsulation.sk

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy.

Zdroj: PR agentúra Bonžúr
Zdroj: PR agentúra Bonžúr
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM