JAB Kultúra

Zaznačte si už teraz do kalendárov: TOP 10 akcií tohto leta v Spišskej a okolí

Leto je už tu a my sme zacielili na podujatia, ktoré môžete počas neho zažiť v Spišskej a okolí. Tu je výber akcií, ktoré radíme medzi top.

Ilustračný obrázok k článku Zaznačte si už teraz do kalendárov: TOP 10 akcií tohto leta v Spišskej a okolí
Zdroj: TASR

Spišské folklórne slávnosti

24. – 25. júna 2017 na Spišskom salaši v Spišskom Podhradí

Už tento víkend v krásnom prírodnom prostredí Spišského salaša pod Spišským hradom vypukne tradičný folklórny festival. Tento rok to bude už jeho 45. ročník. Na návštevníkov čaká bohatý kultúrny aj sprievodný program určený všetkým vekovým kategóriám.

My sme východ

8. júla 2017 od 15.00 pred Redutou

Druhá júlová sobota bude patriť v našom meste všetkým východniarom. Spievať a zabávať budú východniari – Rusnack's, No Brake, Čeky Band či Kandráčovci.

Spišský trh

13. – 16. júla 2017, mesto Spišská Nová Ves

Tradičná akcia každého leta v Spišskej Novej Vsi začne tento rok už 13. júla. 62.ročník Spišských trhov prinesie okrem stánkov či atrakcií aj bohatý kultúrny program. Obyvatelia Spišskej a aj jej návštevníci sa tak môžu tešiť na domácu kapelu Smola a Hrušky či Sám Sebou. V sobotu večer to zase odpáli IMT SMILE.

Tajomná Levoča

21. – 22. júla 2017, námestie Majstra Pavla v Levoči

Ani u našich susedov nebude počas leta chýbať pravidelné podujatie. Tajomná Levoča tento rok však vypukne už v júli. Počas dvoch dní čaká na návštevníkov bohatý kultúrny program a nebude chýbať ani tradičný Karpatský remeselný trh.

Spišských 333 EXTREME

21. – 22. júla 2017, štart pretekov Spišská Nová Ves

Koncom júla si zmerajú sily nadšenci horskej cyklistiky na 5. ročníku extrémnych nonstop cyklistických pretekov bez podpory, ktorí sú odhodlaní zabojovať s prírodou Spiša aj na hranici svojich možností. Náročná niekoľkohodinová trasa začína aj končí v Spišskej Novej Vsi.

Kobuľa fest

29. júla 2017 od 13:00, športový areál obce Jamník

Na originálny festival na skok od Spišskej sa môžete tešiť koncom júla. Netradičná kombinácia hudobných žánrov, zaujímavý názov a už tretí ročník festivalu privíta všetkých priaznivcov folklórnej a rockovej hudby. Tešiť sa môžete na skupinu Vidiek, Sám Sebou či Gladiátor a nebudú chýbať ani folklórne súbory Jamničan či Smižančanka.

Kvadratlon

5. augusta 2017, Slovenský raj

Začiatok augusta bude patriť už 20. ročníku súťaže s názvom Kvadratlon. Horský pretek v Slovenskom raji je určený najmä pre horolezcov, skialpinistov, horských bežcov, cyklistov a triatlonistov.

Harhovske čuda a zabaviska

18. – 19. augusta 2017, Spišský Hrhov

Už 15. ročník známeho festivalu v neďalekom Hrhove vypukne v polovici augusta. Tentokrát nás obyvatelia Hrhova prekvapia mega rapkáčom, ktorý budú počas festivalu vyrábať. Nebudú chýbať ani rôzne súťaže či sprievodné akcie. O dobrú náladu sa postarajú aj hudobní interpreti – Drišľak, Hrdza či Dara Rolins.

Dni mesta

25. – 26. augusta 2017, Radničné námestie

K letu už neodmysliteľne patria Dni mesta. Bohatý kultúrny program aj trh ľudových remesiel nebude chýbať v Spišskej Novej Vsi ani tento rok. 22. ročník Dní mesta dá slávnostnú bodku za letnými prázdninami.

Cena Spiša

27. augusta 2017, Jazdecký areál pri Ferčekovciach

Pre nadšencov jazdeckého športu sú pripravené koncom letných prázdnin v jazdeckom areáli pri Ferčekovciach jazdecké preteky o pohár primátora mesta – Cena Spiša.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM