Rôzne

Zaznačte si do kalendárov: TOP 5 podujatí, ktoré nás čakajú tento rok v Spišskej

Tento rok sa bude v Spišskej Novej Vsi niesť v znamení osláv 750. výročia. Prinášame vám výber naj podujatí, ktoré sa v našom meste počas neho uskutočnia.

Ilustračný obrázok k článku Zaznačte si do kalendárov: TOP 5 podujatí, ktoré nás čakajú tento rok v Spišskej
Zdroj: Dnes24.sk

Celý rok 2018 sa bude niesť v Spišskej v znamení osláv. Práve tento rok si totiž pripomíname 750. výročie prvej písomnej zmienky o našom meste. V tomto duchu sa budú konať aj viaceré tradičné či menej tradičné podujatia, ktoré nás čakajú hlavne v teplejších mesiacoch. Toto je náš výber top 5 akcií, ktoré by ste si nemali v Spišskej nechať tento rok ujsť.

Gotika na dotyk

21. februára, 18. apríla, 18. mája 1. júna 2018

Kreatívne tvorivé dielne, tematické prehliadky mesta a večerné výstupy do najvyššej kostolnej veže Slovenska budú pripravené v Spišskej Novej Vsi aj počas jubilejného roka. Podujatia v znamení gotiky si budeme môcť vychutnať dokonca niekoľkokrát.

Dni humoru na Spiši

7. – 9. júna 2018

Humoristický festival, ktorý vám vyčarí úsmev na tvári sa v Spišskej po niekoľkoročnej prestávke znova teší svojej obľube a začiatkom júna nás čaká už jeho štvrtý ročník. Najväčšie šošovkovité námestie sa počas troch dní zmení na arénu bez šapita, v ktorej budú môcť diváci uzrieť spev, tanec, atrakcie i hovorené slovo.

Spišský trh

12. – 15. júla 2018

Vychýrené štvordňové podujatie s ponukou nákupných možností, zábavných atrakcií a bohatého kultúrneho programu nebude chýbať ani v tento jubilejný rok. Okrem tradičného trhu už pravidelným podujatím bude aj 51. ročník výstavy Spiš Expo.

Festival Živé sochy

24. – 25. augusta 2018

Po úspešnej premiére z minulého roka nebude chýbať ani počas jubilejného roka nášho mesta jediný festival statického umenia na Slovensku. Festival Živé sochy sa tento rok bude niesť práve v duchu osláv 750. výročia.

Dni mesta

31. augusta – 2. septembra 2018

Tradičné podujatie ladené v duchu čias minulých so sprievodným kultúrnym programom si budete môcť vychutnať na konci letných prázdnin. Počas troch dní si jeho návštevníci budú môcť užiť aj trh ľudových remesiel, ktorý sa tento rok bude konať v Spišskej Novej Vsi už po 23. krát.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM