JAB Rôzne

Zažite valentínske čaro so svojou polovičkou: 5 najromantickejších miest v Spišskej a okolí!

Najromantickejší deň v roku je opäť tu a zaľúbený premýšľajú ako najlepšie stráviť Valentína. Niektorí ľudia vymýšľajú originálne darčeky, iní zase organizujú fascinujúce výlety. No romantiku si môžete užiť aj v Spišskej a blízkom okolí.

Ilustračný obrázok k článku Zažite valentínske čaro so svojou polovičkou: 5 najromantickejších miest v Spišskej a okolí!
Zdroj: Dnes24.sk

Lámete si hlavu s problémom, kam zobrať svojho partnera na Valentína? Chcete vymyslieť niečo, aby ste sa cítili so svojou polovičkou príjemne a pritom si nepredstavujete stráviť 14. február iba v reštaurácií? Máme pre vás päť tipov, kam môžete v tento deň zobrať svoju polovičku a nič tým určite nepokazíte. Obyčajná prechádzka či výlet v príjemných častiach Spiša poteší snáď každého…

Spišský hrad

Kto by nepoznal Spišský hrad. Jeden z najrozsiahlejších hradov Európy reprezentuje svetové dedičstvo na Spiši. Táto dominanta je zaľúbenými pármi vyhľadávaná najmä v lete a na jeseň, kedy sa tam chodia fotiť najmä budúci manželia. Aj keď je hrad v tomto období pre verejnosť zatvorený ak by ste chceli byť veľký romantik a svojej polovičke urobiť radosť otvoria vám ho na požiadanie. Úprimne, čo je viac ako výhľad na prekrásne okolie z hradu v náručí milovanej osoby?

„Spišský hrad považujem za najromantickejšie miesto v okolí Spišskej. Síce som tam na Valentína ešte s priateľom nebola, ale bola som tam už viac krát. Keď stojíte na veži v objatí milovanej osoby a pred sebou máte tú neuveriteľnú panoráme máte fakt pocit, že vám k šťastiu nič nechýba,“ zdôverila Mária.

Slovenský raj

Neodmysliteľnou súčasťou Spiša je Slovenský raj, ktorý láka všetkých nie len zamilovaných vo všetkých ročných obdobiach. Už samotný názov raj je predurčený na romantickú prechádzku. Je charakteristický členitým terénom – roklinami, potokmi s vodopádmi a krasovými formami, ktoré lákajú zaľúbené pári, ktoré majú radi aj trošku adrenalínu. So svojou láskou sa môžete spraviť prechádzku na Tomášovský výhľad, do Sokolej doliny, na Kláštorisko, alebo môžete navštíviť Čingov.

„No ja Valentína vôbec neuznávam a ani neriešim. Ale keby som si mal vybrať tak zaujímavú atmosféru má pre mňa výhľad na mesto z akejkoľvek strany Teplička, Čingov, alebo Blaumont… tam sa rád prechádzam,“ priznal sa Matúš.

„Slovenský raj je pre mňa veľmi romantické miesto lebo už názov „raj“ napovedá, že ide o čarovné miesto. Viem si predstaviť stráviť tam Valentína. Po prechádzke okúzľujúcou prírodou si dať na Čingove dobrú večeru a víno … to by šlo ,“ vyjadrila sa Eva.

Sans Souzi

Medzi romantické miesta sme vybrali aj letohrádok v neďalekých Iliašovciach. Už len to že kaplnku na tomto čarovnom mieste dal postaviť gróf Czáky svojej manželke s lásky toto miesto radí medzi romantické. Kaplnka sa nachádza medzi obcami Iliašovce – Smižany – Spišská Nová Ves a Harichovce, na kopci zvanom Zámčisko uprostred lesa, v nerušenom prostredí. Pokochať sa môžete pohľadom na krásne okolie a snáď pocítite duševný pokoj a radosť z prežitého dňa.

„Veľmi rád chodím na toto miesto či už v zime , alebo v lete. Je tu úplne ticho a mám pocit akoby som sa preniesol v čase. Dokonca uvažujem, že tu požiadam priateľku o ruku, ale až keď nebude sneh,“ zasmial sa Ondrej.

Schulerloch

Ďalšou z možností, kam vyraziť so svojou polovičkou počas Valentína je aj Schulerloch. Dostane sa tam po poľnej cestičke po troch kilometroch chôdze od mesta. Tiché zákutie s kaplnkou a studničkou je priam stvorené na romantickú prechádzku či prvý bozk.

„Na Schulerloch sa chodím s manželkou prechádzať veľmi rád. Cítim sa tu ako v rozprávke,“ povedal Jaroslav.

Romantické námestie v Spišskej

Top päťku uzatvára námestie priamo v Spišskej. Zaľúbencov láka najmä v teplejších mesiacoch keď si užívajú teplé počasie a romantickú atmosféru v mestskom parku pri fontáne. Na Valentína si však môžete tiež spraviť romantickú prechádzku po najdlhšom šošovkovitom námestí v Európe. Zastaviť sa môžete pri kostolnom zvone pred radnicou z dielne založenej Majstrom Konrádom a po zazvonení naň niečo si zaželať, či vystúpiť na najvyššiu kostolnú vežu na Slovensku. Výhľad na mesto z 87 metrovej výšky vám zaručí tú pravú romantiku.

„ Za romantické miesto považujem park na námestí, ale na Valentína to nie je použiteľné. Hlavne teraz keď je zima snáď len na kratšiu podvečernú prechádzku,“ povedala Andrea.

„Práve pri fontáne som dal teraz už mojej manželke prvú pusu bolo to krásne a sme spolu už desať rokov,“ prezradil Matúš.

A ak sme vás našimi valentínskymi tipmi náhodou predsa len nepresvedčili, môžete si za romantikou odskočiť aj ďalej od Spišskej, napríklad do Košíc. Aj Košice totiž ponúkajú dostatok miest, kde si užijete spoločné chvíle so svojou polovičkou, veď si to pozrite sami.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM