JAB Kultúra

Zažite apríl v Spišskej naozaj zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

Nový mesiac klope na dvere. Áno, je to tak. Ani sme sa nenazdali a prichádza apríl. Zažiť sa počas neho dajú aj všakovaké zaujímavé akcie. V Spišskej Novej Vsi sa chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť vašej pozornosti. Vybrali sme rovnú desiatku z nich.

Ilustračný obrázok k článku Zažite apríl v Spišskej naozaj zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať
Zdroj: Dnes24.sk

JANA HUBINSKÁ

1.apríla.2016 o 18­.00, Koncertná sieň Reduty

Šansónovo-jazzový koncert známej slovenskej herečky a speváčky, držiteľky filmovej ceny Český lev a iných slovenských a zahraničných hereckých ocenení. Program obohatia hostia a rodáci zo Spiša.

PRVOSIENKA

4.apríl.2016 o 16­.00, Koncertná sieň Reduty

Niečo čo tu ešte nebolo. Jarný festival poézie a prózy v cudzích jazykoch s názvom Prvosienka si nenechajte ujsť hneď na začiatku mesiaca.

XX. BENEFIČNÝ PLES ĽUDÍ S DOBRÝM SRDCOM

9. apríla. 2016 o 16.00, Koncertná sieň Reduty

Tradičný ples v netradičnom čase. Už po dvadsiaty krát budú plesať všetci ľudia s dobrým srdcom. Ples pripravilo Mestské kultúrne centrum Spišská Nová Ves v spolupráci so Spišskou katolíckou charitou a klubom detí slovenského zväzu zdravotne postihnutých.

ROZPRÁVKOVÝ BICYKEL

10. apríla. 2016 o 16.00, Dom Matice slovenskej

Bábkové divadlo spod Spišského hradu pripravilo opäť niečo pre najmenších. Zuza Kladivková na rozprávkovom bicykli putuje svetom. Rozpráva deťom príbeh o tom, čo zažila v krajine Dopravných pravidiel. Po skončení predstavenia nasleduje animačný program s názvom Preteky na kolesách.

DVORNÉ DIALÓGY 33

13. apríla. 2016 o 16.00 , Galéria umelcov Spiša

Gymnázium v Spišskej Novej Vsi dávne, nedávne a súčasné. Predstavenie knihy napísanej pri príležitosti 150. výročia Gymnázia na Školskej ulici v Spišskej Novej Vsi. Podujatie organizované v spolupráci s Múzeom Spiša.

DIEŤA

15.apríla.2016 o 19­.00, Spišské divadlo

Dojímavý, dramaticky atraktívny príbeh mladučkej slúžky, ktorá je postavená pred osudový problém, v ktorom musí riešiť následky svojej nešťastnej lásky. Premiéru si môžete pozrieť už 15.apríla v Spišskom divadle.

IMPRODIV VI

16. apríla.2016 o 17­.00, čajovňa Alchýmka

Zaujímavá akcia pre všetkých milovníkov improvizácie. Na divadelné improvizácie na témy zadané divákmi sa môžete prísť pozrieť do Alchýmky.

GALÉRIA – SVETLO A TMA V ŽIVÝCH OBRAZOCH

24. apríla. 2016 o16.00, Dom kultúry Mier

Tanečné divadlo Atak predvedie predstavenie uvedené v rámci Roku milosrdenstva, ktorého hlavnou témou je rozhodovanie medzi Svetlom a Tmou.

ODVRÁTENÁ STRANA MESIACA

29. apríla. 2016 o19.00, Dom kultúry Mier

Emília Vášáryová, Zuzana Šebová, Darina Abrahámová a Viktor Horján v jemnej komédii o nekritickej matke, ktorá sa nedokáže zmieriť s tým, že jej syn je už dávno dospelý. Hľadá ženu pre syna, aby z neho spravila muža. Korením tejto tragikomédie je napätý vzťah sestier, ktoré celý život súperia o jediného muža.

POSLEDNÉ KÚZLO

30. apríla. 2016 o19.00, Dom kultúry Mier

Predstavenie ktoré spracováva severskú legendu o mocnej kráľovnej Islandu – Brunhilde, o statočnom Siegfriedovi a o poklade Nibelungov. Okrem divadelného príbehu budete mať možnosť vidieť aj fantasy a scénické tance, šermiarske súboje a taktiež led show. V hlavnej mužskej postave rytiera Siegfrieda hrá rodák z nášho mesta.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM