JAB Rôzne

Zažite adventný večer v Markušovciach: Premiérové osvetlenie hradu aj vianočný punč

V neďalekých Markušovciach sa chystá zaujímavá akcia, ktorá bude mať tento víkend premiéru. Pozrite si, čo môžete zažiť...

Ilustračný obrázok k článku Zažite adventný večer v Markušovciach: Premiérové osvetlenie hradu aj vianočný punč
Zdroj: Peter Lazor

Markušovce majú čo ponúknuť návštevníkom zďaleka aj zblízka. Okrem známeho kaštieľa či letohrádku Dardanely sa pomaly otvára verejnosti aj Markušovský hrad, ktorý bol 30 rokov zatvorený.

Ako pre náš portál povedal miestny aktivista Peter Lazor, práve podnet od návštevníkov dostať sa medzi múry hradu a spoznať jeho históriu nakoplo niekoľko inštitúcií spolu s miestnymi aktivistami, ako aj s potomkami rodiny Mariássyovcov a pustili sa do jeho opravy, aby boli jeho múry nielen bezpečné, ale aj prístupné verejnosti.

Prvýkrát po tridsiatich rokoch sa dostali domáci aj návštevníci na nádvorie hradu počas minulého leta, keď sa pri príležitosti 500. výročia úmrtia Štefana Máriássyho premietal film. V čase adventu sa taktiež spojilo niekoľko inštitúcií, aby pripravili zaujímavé podujatie.

Adventný večer na hrade v Markušovciach sa bude konať už túto sobotu 9. decembra od 16:00 hod. Ako nám priblížil Peter Lazor, deti z materskej a základnej školy v Markušovciach pripravili rôzne vianočné dekorácie, ktoré si budú môcť návštevníci zakúpiť a výťažok pôjde tým, ktorí to najviac potrebujú.

Tešiť sa môžete aj na trdelníky, medovníčky či vianočný punč. „Priamo na nádvorí sa budú na plátne premietať fotky z rekonštrukcie hradu,“ doplnil Lazor s tým, že Markušovský hrad sa po prvýkrát dočká aj vianočného osvetlenia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM