JAB Rôzne

Zaujímavosť v súťaži Miss Spiša: O titul zabojujú aj spolužiačky z novoveského gymnázia

Zaujímavosť v známej súťaži krásy. Do finále Miss Spiša sa prebojovali aj dobré kamarátky, ktoré sú i spolužiačkami na gymnáziu na Javorovej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavosť v súťaži Miss Spiša: O titul zabojujú aj spolužiačky z novoveského gymnázia
9
Galéria
Zdroj: sukr.archív B. Vitikačová

Už o niekoľko dní spoznáme novú najkrajšiu ženu Spiša. V známej súťaži krásy Miss Spiša o korunku zabojuje deväť finalistiek. Do finálovej deviatky sa dostala aj Novovešťanka Martina Girmonová s poradovým číslom osem. Medzi finalistkami sa však tento rok ocitli aj dlhoročné kamarátky, spolužiačky a dokonca bývalé spolusediace, Diana Blahútová a Barbora Vitikáčová z neďalekých Harichoviec. Študentky septimy na osemročnom novoveskom gymnáziu nám prezradili viac.

Poradové čísla 5 a 7 budú sprevádzať tieto kamarátky počas finálového večera, keď zabojujú o titul Miss Spiša 2017. Nápad prihlásiť sa spolu do súťaže bol podľa ich slov spontánny a takpovediac na poslednú chvíľu. „V škole sme mali plagát, ktorý sme si všimli v deň castingu. Rozhodli sme sa, že sa prihlásime a pôjdeme si to vyskúšať. Nakoniec sa nám podarilo obidvom postúpiť až do finále,“ prezradila Barbora.

Aj napriek tomu, že sú dlhoročné kamarátky, stanú sa v jeden večer aj rivalkami, keďže najkrajšia Spišiačka môže byť len jedna. „My to nevnímame tak , že sme rivalky. Už na casting sme išli s tým , že keby postúpila len jedna, naše kamarátstvo to nijako neohrozí. To, že sme postúpili obidve nás len potešilo, môžeme sa tak počas súťaže vzájomne podržať a držať si palce,“ zhodli sa obidve dievčatá.

Ako doplnili, do súťaže idú zo zámerom spoznať nových ľudí, nabrať nové skúsenosti a hlavne zabaviť sa. „Ak nevyhráme, nič sa nedeje, ak áno, určite akákoľvek výhra poteší,“ dodala Diana. Krásky z gymnázia však majú pred finálovým večerom aj obavy. Barbora sa priznala, že najväčší stres má z promenády v plavkách, pre Dianu je bodom, z ktorého má najväčší rešpekt, jazda na kolieskových korčuliach.

Spýtali sme sa obidvoch dievčat, či by sa po tejto pre nich novej skúsenosti chceli venovať v budúcnosti modelingu. „Keby bola možnosť, tak určite áno, no keďže mám v pláne študovať na vysokej škole, tak by som to skôr brala ako môj koníček,“ povedala Barbora. Dianu zase láka, ako nám prezradila, cestovanie a od štúdia si chce po maturite na chvíľu oddýchnuť. „Keby sa dalo, rada by som spojila viac vecí naraz. Nebránim sa však ani modelingu,“ uzavrela Diana.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

FOTO: O titul najkrajšej Spišiačky zabojujú aj dve žiačky gymnázia v Spišskej
9
Galéria
Zdroj: s.archív Diana a Barbora
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM