Rôzne

Zaujímavosť, ktorá v Spišskej upúta váš pohľad: Takúto sedačku sme v meste ešte nemali

Kríky zastrihnuté do rôznych tvarov zdobia čoraz viac parkov či priestranstiev po mestách. Aj v Spišskej Novej Vsi máme prvú zelenú sedačku. Zisťovali sme, či sa môžeme sa tešiť aj na ďalšie výtvory tohto druhu.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavosť, ktorá v Spišskej upúta váš pohľad: Takúto sedačku sme v meste ešte nemali
Zdroj: Dnes24.sk

Nedávno ešte nenápadný krík ako stovky po našom meste a teraz – obývačková sedačka. Ako nám prezradil vedúci oddelenia komunálneho servisu Juraj Sad, s nápadom prišiel zamestnanec mesta a samotnú úpravu kríka realizovala firma, ktorá sa stará o verejnú zeleň v danej lokalite.

A prečo práve tvar sedačky? „Vzhľadom k pôvodnému tvaru kríka sa tvar sedačky javil ako primeraný a zároveň nápaditý,“ vysvetlil vedúci oddelenia komunálneho servisu s upozornením, že táto zelená sedačka nie je vhodná na sedenie, ale len na obdivovanie.

Nás však zaujímalo, či okrem zelenej sedačky sa môžu obyvatelia Spišskej Novej Vsi, alebo jej návštevníci tešiť aj na ďalšie podobné zaujímavé výtvory po meste. „V prípade, ak sa nájdu ďalšie vhodné objekty, mesto nevylučuje ďalšie úpravy kríkov,“ uzavrel Sad.

Zelený unikát uprostred mesta: V Spišskej máme krík v tvare sedačky...
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM