JAB Samospráva

Zastupiteľstvo v Spišskej reagovalo na hroznú udalosť: Všetci držali minútu ticha!

Mestské zastupiteľstvo v Spišskej zareagovalo na otrasnú udalosť. Pred jeho začatím požiadal primátor prítomných o minútu ticha.

Ilustračný obrázok k článku Zastupiteľstvo v Spišskej reagovalo na hroznú udalosť: Všetci držali minútu ticha!
Zdroj: Dnes24.sk

Deviate zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Spišskej Novej Vsi sa nieslo v slávnostnej atmosfére. Konalo sa totiž za účasti zástupcov partnerských miest, ktorí prijali pozvanie na Spišské trhy.

Hneď na začiatku zasadnutia mestského parlamentu však primátor Ján Volný požiadal prítomných o minútu ticha. Stalo sa tak vzhľadom na otrasný útok, ktorý sa stal v noci zo štvrtka na piatok vo francúzskom Nice. Na zasadnutí v Spišskej Novej Vsi bola prítomná aj francúzska delegácia z mesta L´Aigle.

Neskôr jednotliví zástupcovia zahraničných delegácii vystúpili s krátkymi príhovormi a poďakovaním za pozvanie do nášho mesta. Prezident partnerskej organizácie z mesta Youngstown v USA pán James M. Bench po svojom príhovore odovzdal spolu so svojou manželkou primátorovi aj finančný dar pre obyvateľov Spišskej v hodnote 8200 dolárov.

Nechýbali ani gratulácie k životným jubileám poslankyne Janky Brziakovej a hlavnému kontrolórovi mesta Petrovi Biskupovi, ktorý sa pri tejto príležitosti podpísali do Pamätnej knihy mesta. Po skončení mestského zastupiteľstva primátor spolu s predstaviteľmi partnerských miest otvorili 61.ročník Spišských trhov priamo na námestí.

Môže vás zaujímať:

Novovešťania otvárali peňaženky a zabávali sa: Fotomomentky zo Spišských trhov

Možno nájdete miesto ako pre vás: Prehľad, aká práca sa dá zohnať v Spišskej

Zasadnutie mestského zastupiteľstva v Spišskej Novej Vsi
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM