Kultúra

Zaslúžia si klobúk dole: Spišskonovoveskí zboristi dosiahli parádny úspech!

Speváci zmiešaného speváckeho zboru zo Spišskej Novej Vsi sa súťažne presadili aj v rámci Slovenska. Na celoslovenskej prehliadke sa im krásne darilo.

Ilustračný obrázok k článku Zaslúžia si klobúk dole: Spišskonovoveskí zboristi dosiahli parádny úspech!
Zdroj: František Kafka

Tretí ročník súťažnej prehliadky speváckych zborov sa konal uplynulú sobotu vo vynikajúcej akustickej i súťažnej atmosfére evanjelického kostola v Spišskej Novej Vsi. Súťaže sa pred 5-člennou odbornou porotou zúčastnilo 11. zborov a vokálnych skupín z celého Slovenska, ktorí sem postúpili z krajských súťaží.

Súťažnej prehliadky sa zúčastnil aj domáci spevácky zbor Chorus Iglovia, ktorý žne úspech za úspechom. Nielenže sa nedal zahanbiť, ale svojím vynikajúcim výkonom presvedčil porotu , ktorá ho tentoraz ocenila veľmi vysoko.

Na celoslovenskej súťažnej prehliadke Viva il canto2017 získali Novovešťania strieborné pásmo a ocenenie poroty za najlepší umelecký prejav. Z 11-tich súťažných zborov skončili na 4. mieste, pričom vo svojej kategórii miešaných speváckych zborov zvíťazili.

„Pre nás bol zbor Chorus Iglovia najväčším a najpríjemnejším prekvapením celej súťaže. Pod taktovkou nesmierne nadanej a muzikálnej dirigentky Marty Novákovej podal zbor vynikajúci výkon a ocenenie v striebornom pásme zodpovedá jeho kvalitám. Nevedela som, že na Spiši majú takýto kvalitný zbor, ale teším sa z ich vystúpenia a rovnako aj na ďalšie stretnutie s nimi pri rôznych príležitostiach,“ povedala po súťaži predsedníčka odbornej poroty Blanka Juhaňáková.

Podľa slov dirigentky Marty Novákovej dosiahol zbor fantastický úspech. „Zaspievali sme pred odbornou porotou 7 ťažkých skladieb z rôznych období a od rôznych skladateľov tak, aby sme splnili kritériá tejto súťaže. Moji speváci sa prekonali a som na nás hrdá. Zároveň tento úspech beriem, ako výzvu do ďalšej ešte lepšej práce,“ uzavrela s tým, že zbor si veľmi neoddýchne, pretože ich ešte čakajú Spišské zborové dni a onedlho aj vianočné koncerty.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM