JAB Rôzne

Zasahovať museli aj záchranári na vrtuľníku: Žena spadla na dno vodopádu!

Okrem horských záchranárov zasahovali aj leteckí záchranári. Český turista (62) padol zo siedmich metrov do Hornádu. A Slovenka (57) padla na dno vodopádu.

Ilustračný obrázok k článku Zasahovať museli aj záchranári na vrtuľníku: Žena spadla na dno vodopádu!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

V utorok popoludní zasahovali horskí záchranári až dvakrát. Najskôr pomáhali českému turistovi, ktorý spadol do Hornádu približne zo sedemmetrovej výšky. „Muž si pri páde zranil hlavu, zlomil predlaktie ľavej ruky a pravdepodobne si zlomil aj rebrá a pomliaždil hrudník,“ informovala Horská záchranná služba. Horskí záchranári zraneného ošetrili a požiadali o pomoc leteckých záchranárov. Po prílete vrtuľníka spustili k zranenému mužovi lekára.

V tom istom čase potrebovala pomoc aj Slovenská turistka, ktorá padla taktiež z výšky približne sedem metrov na dno Strakovho vodopádu v Kláštorskej rokline. „Žena ostala krátko po páde v bezvedomí. Pri páde si tiež poranila tvár, kľúčnu kosť a hrudník,“ doplnili záchranári. Na pomoc jej odišla druhá skupina záchranárov, ktorí zranenú ženu previezli na lúku pri Tomášovskom výhľade a ošetrili.

Oboch zranených a ošetrených turistov následne záchranári naložili na palubu vrtuľníka a transportovali ich na ďalšie ošetrenie do popradskej nemocnice.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM