Rôzne

Zamrznuté námestie a viac ako 11 000 objatí: Aj takto vyzeral Hug Day v Spišskej Novej Vsi FOTO

11 723 objatí rozdali dobrovoľníci v uliciach v Spišskej Novej Vsi. A to nebolo všetko. Viac než 350 študentov ukončilo s bitím kostolných zvonov svoju činnosť na 5 minút a vytvorili tak slovenský unikát.

Ilustračný obrázok k článku Zamrznuté námestie a viac ako 11 000 objatí: Aj takto vyzeral Hug Day v Spišskej Novej Vsi FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Deň objatí neobišiel ani Spišskú Novú Ves. Vo štvrtok vyrazilo do ulíc viac než 40 dobrovoľníkov, ktorí rozdali rekordných 11 723 objatí, čo je viac než jedna desatina z cieľa pre všetky zúčastnené mestá doma i v zahraničí.

Zamrznuté námestie

Okrem objímania a rozdávania radosti vytvorilo viac než 350 študentov slovenský unikát. Presne na poludnie zmrzlo v Spišskej Novej Vsi presne na päť minút celé námestie. Po zapískaní na píšťalku primátorom mesta Jánom Volným študenti miestnych gymnázií zostali stáť bez pohybu, čo vytvorilo pôsobivý dojem kontrastujúci s bežným ruchom námestia. Dobrovoľníci okrem námestia navštívili aj úrad práce, mestský úrad či železničnú stanicu. Zavítali aj do hasičskej zbrojnice a domova dôchodcov, kde vyčarili úsmev na tvárach stovkám ľudí. Doobeda zase vyobjímali tých najmenších v materských školách.

Akciu doplnili aj tanečníci z BDSk Crew, ktorí predviedli svoje umenie pred evanjelickým kostolom a zrakmi divákov z radov verejnosti. V Spišskej sa objímalo druhý krát a aj tento rok otváral Hug day primátor mesta Ján Volný preto nás zaujímalo čo si o tejto akcii myslí, aj to koľko objatí dostal. „Minulý rok som to vnímal, ako študentskú recesiu, no keď sa človek tak nad tým zamyslí je mnoho ľudí, ktorí túžia po objatí a chýba im to. Cieľom je potešiť a to sa darí. Objatia sú príjemné,“ povedal primátor s tým, že okrem toho, že objatia dostal tak sa ich snaží aj rozdávať.

Viac ako 100 000 objatí

Aj dobrovoľníčky Majka a Jarka vnímajú tento deň a túto akciu veľmi pozitívne. My sme však chceli vedieť, ako na objatia reagujú ľudia. „S údivom čo sa to deje, ale reagujú poväčšine dobre. Mnohých sme potešili a vyčarili im úsmev na ich tvári,“ prezradila Majka. Ako však povedala Jarka nie všetci ľudia sa chceli dať objať, ale tých bolo našťastie minimum. Dobrovoľníčka Kristína rozdala za dve hodiny viac, ako 160 objatí a ako sa zdôverila je to podľa nej super pocit a príval pozitívnej energie.

Podľa prvých neoficiálnych výsledkov dosiahli organizátori Hug Day 2015 mimoriadny úspech. ,,Sčítali sme počet rozdaných objatí vo všetkých slovenských mestách. Finálne číslo nás prekvapilo a veľmi potešilo. Prekonali sme magickú hranicu 100 000 objatí, čím sme vytvorili nový rekord,“ prezradil iniciátor celej akcie Jaroslav Dodok. Podľa jeho slov sa k tomuto počtu pripočítajú ešte objatia rozdané v ďalších 16 krajinách sveta, vďaka čomu bude konečné číslo poriadne vysoké.

Zamrznuté námestie a rekordný počet objatí...
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM