Rôzne

Zaklopať môžu aj na vaše dvere. Spišská sa stala súčasťou veľkého zisťovania

Na Slovensku odštartovalo veľké štatistické zisťovanie, do ktorého bola vybratá aj Spišská Nová Ves. Pozrite si podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Zaklopať môžu aj na vaše dvere. Spišská sa stala súčasťou veľkého zisťovania
Zdroj: Dnes24.sk

Štatistický úrad Slovenskej republiky zisťuje údaje pre štatistiku rodinných účtov. Celkovo bolo pre zber údajov pre rok 2017 vybraných viac ako 150 obcí a miest, medzi nimi aj Spišská Nová Ves. Zisťovanie sa uskutočňuje od 1. februára 2017 do 30. apríla 2017.

V uvedenom období vybrané domácnosti v našom meste navštívi pracovník poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnosti osobitným poverením.

Podľa informácií, ktoré uvádza webová stránka mesta, je účelom tohto štatistického zisťovania okrem iného získať informácie o štruktúre, výške a vývoji príjmov fyzických osôb v rôznych typoch domácností. Výsledky zisťovania sa využijú na zabezpečenie potrieb informačného systému Štatistického úradu SR, požiadaviek ministerstiev a štátnych organizácií, osobitne na poskytnutie údajov na účely posudzovania úprav súm životného minima. Informácie a názory, ktoré v rámci tohto zisťovania domácnosti poskytnú, budú anonymné a použité výlučne na štatistické účely.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM