Rôzne

Začiatok prázdnin: Spišskonovoveskí rodičia v starostiach, deti sa tešia, ale čo VY?

Deti dnes posledný krát v tomto školskom roku zasadli do školských lavíc. Prichádzajú dva mesiace bezstarostného ničnerobenia a radosti. Pre rodičov, však, toto obdobie až také radostné nie je. Mnohí majú hlavu v smútku z toho, ako sa počas voľných dní o svoje ratolesti postarať.

Ilustračný obrázok k článku Začiatok prázdnin: Spišskonovoveskí rodičia v starostiach, deti sa tešia, ale čo VY?
Zdroj: TASR

Dnes sa brány škôl v tomto školskom roku otvorili posledný krát. Deti sa už tešia na vytúžené prázdniny, rodičov čaká ťažká úloha, ako zabezpečiť na dva mesiace voľna svojim ratolestiam dozor a program. Niektoré si to užijú v letných táboroch. Pre najmenšie sú otvorené materské školy, ale čo s tými školopovinnými?

„Je to pre mňa náročné obdobie. Prázdniny budeme riešiť na striedačku. Na chvíľu budú pri jednej a potom pri druhej babke. V auguste budem mať v práci dovolenku, tak budeme tráviť voľný čas spolu. Zvyšné dni si ich zase podelia babky, dúfam,“ prezradila mamička Lenka (32).

Problémy s prázdninami má aj mamina Gabriela (29). „Prvé dva týždne budú deti v tábore a potom ideme na rodinnú dovolenku. Problém bude v auguste. Na pár dní pôjdu aj ku babke, no aj ona má ešte pracovné povinnosti, tak to musíme zosúladiť a improvizovať,“ hovorí.

„Začiatok prázdnin znamená pre mňa viac starostí, keďže dcéra má prázdniny. Ale zároveň aj oddych od písania domácich úloh. Keďže som na materskej dovolenke, tak to mám vlastne poriešené,“ zasmiala sa Eva (34). „Prázdniny budeme tráviť prechádzkami, výletmi a keď počasie dovolí tak vybehneme aj na kúpalisko.

Mamička Elena (36) je matkou štyroch detí, ale ako hovorí sú už v podstate veľké a vedia ostať doma aj samé. „Navarené majú, telefóny tiež. Najstaršia dcéra má 16 tak dohliadne aj na ostatných,“ povedala s tým, že keď začne dovolenka aj jej, tak si to určite spolu užijú. Voľno však využijú aj na spoločný oddych a načerpanie síl do nového školského roka.

Otestujte sa s našim novým prázdninovým kvízom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM