JAB Rôzne

Záchrana psíka horolezcami nenechala chladnými ani čitateľov: Toto sú slová obdivu a vďaky!

Čin, ktorý upútal veľkú pozornosť ľudí. Dvaja horelezci zo Spišskej zachránili psíka, ktorého našli v mraze. Reakciu jedného z nich sme vám priniesli v piatok. No ich krásny čin nenechal chladnými ani našich obyvateľov!

Ilustračný obrázok k článku Záchrana psíka horolezcami nenechala chladnými ani čitateľov: Toto sú slová obdivu a vďaky!
Zdroj: Dnes24.sk

Dvaja mladí horolezci sa dostali do veľkej pozornosti svojim krásnym činom. Tým potešili veľa nielen našich čitateľov. Takto v rokline zachránili strateného psíka!

Ich čin dojal množstvo ľudí a stal sa hitom internetu. Reakciu jedného z horelezcov -Vladimíra Faltina – ste si mohli prečítať už v piatok. Boli sme zvedaví však aj na reakcie obyvateľov Spišskej Novej, Vsi ktorým sme položili dve otázky. Čo hovoria na takýto počin a ako by sa zachovali v podobnej situácii.

Lucia (19) Myslím si, že to čo urobili horolezci zo Spišskej bolo veľmi pekné. Mnohí by sa snažili len prejsť okolo, aby im nič nespravil. Ja osobne, ako človek nemám rada ohňostroje počas Silvestra čakám, kým čo najrýchlejšie prejde polnoc. Nechcem si ani predstaviť ako to pociťujú zvieratká. Sama mám bytového psa, ktorý je celí čas v dome. Je vystrašený, nevie čo ma v tej chvíli robiť, netuší čo sa deje. Snažíme sa ho zababušiť do deky, aby sa kúsok upokojil a stlmil sa ten zvuk .

Ťažko povedať či by som dokázala spraviť to isté. Určite by mi ho bolo dosť ľúto a prinajmenšom by som mu dala aspoň niečo zjesť presne, ako to urobili horolezci, vraví Lucia.

Katarína (25) Podľa môjho názoru je veľmi pekné, že sa nájdu ľudia, ktorý sa v tomto uponáhľanom svete dokážu zastaviť, pomôcť a dokonca pomôcť zvieraťu. To sa často nevidí. Je to veľmi obetavý čin. Veľmi sa mi páči ako sa zachovali títo ľudia lebo sama sa často pozastavujem nad tým, ako trpia práve zvieratá, keď si ľudia užívajú „radosti“ ohňostrojov.

Ak by som bola na ich mieste neviem, či by som mu takto dokázala pomôcť, ale určite by som sa snažila nájsť pomoc, dodáva pre náš portál.

Lukáš (20)Považujem to za odvážny a šľachetný čin hovoriaci o tom, ako je treba byť v strehu a naporúdzi dobrému skutku.

„Myslím, že by som uvažoval veľmi podobne – čiže najprv by som sa zľakol, potom by som chcel čímkoľvek chrániť svoj život a po preskúmaní situácie by som sa rozhodol, ako ďalej,“ uviedol mladík.

Addy (45) Klobúk dolu. Fyzicky to muselo byť veľmi náročné.

„Keby bolo v mojich silách nejako pomôcť, určite by som pomohol.“

Terézia (58) Sú to dobrí ľudia s dobrým srdcom, lebo aj psík je živé stvorenie.

„Určite by som sa snažila aj ja psíka zachrániť, ako by som len najviac mohla… a vrátila ho majiteľovi komu patrí.“

Jozef (49): „Obdivujem, ako sa zachovali. Mali iné plány, aj tak sa na ne vykašľali a neváhali pomôcť psíkovi. Ďakujem obom, že tak dobrých ľudí tu máme.“

„Zachrániť toho psíka by som sa snažil aj ja, ale neviem či by som to dokázal…“

Ani reakcie ľudí na facebooku nešetrili chválou a obdivom vyberáme pár z nich:

Veronika: „Týchto chalanov som nedávno obdivovala v Barabášovom filme o zimnom prechode hrebeňa Vysokých Tatier. Ich vytrvalosť, odvahu, výkon… Dnes mám o dôvod viac, majú srdce…sú skrátka skvelí.:-) Vďaka.“

Peter:" Keď som videl titulok článku tak ma hneď napadol Mišo."

Dominika: „Som na vás veľmi hrdá.“

Eva: „Chúďa havik.. tento terén je náročný pre psíky, aj v lete.. odvážni všetci zúčastnení.“

Peter:" Klobúk hore Michal Sabovčík a Vladimír Faltin. Som na vás hrdý."

Foto: archív Michal Sabovčík, Vladimír Faltín

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM