JAB Rôzne

Zábery zo Spišskej, ktoré sú už dávno minulosťou: Zaspomínajte si, ako to niekedy vyzeralo na miestach dnešnej zoo

Zoologická záhrada v Spišskej Novej Vsi je dnes už neodmysliteľnou súčasťou mesta. Ako to však vyzeralo na miestach predtým ako vznikla? Zaspomínajte si pri unikátnych záberoch.

Ilustračný obrázok k článku Zábery zo Spišskej, ktoré sú už dávno minulosťou: Zaspomínajte si, ako to niekedy vyzeralo na miestach dnešnej zoo
Zdroj: ZOO SNV

Zoologická záhrada v Spišskej Novej Vsi je najmladšou zoo na Slovensku. Hoci je aj najmenšou zoo na ploche 8 hektárov sa nachádza okolo 310 kusov zvierat z toho 110 druhov. Spišskonovoveská zoo bola založená v máji 1989 jej prvým riaditeľom Karolom Dzurikom starším na mieste zvanom Sad mládeže.

Podľa slov súčasnej riaditeľky zoo Jany Dzurikovej, pred založením zoo to bol mestský park, ktorý bol postupne zrekonštruovaný. Súčasťou dnešnej zoologickej záhrady je aj jazierko plné labutí a kačíc, na ktoré sa môžu návštevníci pozerať. No nie vždy to bolo tak.

V našej fotogalérii si môžete pozrieť zábery, ako to vyzeralo na miestach dnešnej zoo kedysi. Zábery sú z rôznych rokov minulého storočia.

Máte aj vy fotografie či spomienky, ktoré sa vám viažu na niektoré miesta v našom meste? Podeľte sa o ne s našimi čitateľmi. Budeme veľmi radi, ak sa ozvete na mailovú adresu: buvalova@global24.sk.

Môže vás zaujímať:

Aj takto to niekedy vyzeralo na miestach dnešnej zoo
5
Galéria
Zdroj: ZOO SNV
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM