Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Za pár dní desaťtisíce pozretí na YouTube: Kapela z východu chce dobyť celú krajinu, vytiahli ťažký kaliber!

Kapela z východu so svojím klipom zabodovala. Za pár dní vynikajúce číslo vzhliadnutí. Kristián Dufinec & Iconito našej redakcii prezradili skryté posolstvo ich piesní. TOTO je ich know-how!

Ilustračný obrázok k článku Za pár dní desaťtisíce pozretí na YouTube: Kapela z východu chce dobyť celú krajinu, vytiahli ťažký kaliber!
Zdroj: YouTube.com

Tento týždeň sme vám priniesli článok o tom, ako to chlapci z východného Slovenska pustili na plné hrdlo. Za pár dní si ich videoklip Za Karpatským lesom pozreli desiatky tisíc ľudí. A prispela k tomu aj naša sieť mestských spravodajských portálov. Veď len na Michalovce 24 si článok pozrelo 29 110 našich čitateľov.

Prezradili skrytý význam ich piesní

Opýtali sme Kristiána Dufinca (spev, elektrická gitara), ako vníma tento úspech. „Tešíme sa,“ povedal na začiatku a prezradil ešte viac o ich klipe. Najnovší hudobný videoklip „Za Karpatským lesom“ je úvodom do trilógie Človek. Napriek tomu, že bol zverejnený ako posledný, tak predstavuje začiatok celého príbehu.

„V skratke, „Za Karpatským lesom“ je o beznádeji, ktorá panuje v našej krajine. Obyčajný Slovák, ktorému počas predchádzajúcich režimov bolo ublížené vyzýva postavu v kroji, aby v tejto slobodnej dobe vyjadril svoj názor a ovplyvnil chod tohto štátu.V prenesenom význame, aby využil svoje volebné právo a išiel voliť,“ vysvetlil K. Dufinec.

Druhá v poradí pieseň „Chcem Zmenu“ je práve o mobilizácii známych či neznámych osobností naprieč celou spoločnosťou. Spoločne požaduju zmenu fungovania štátu. Posledná časť trilógie „Spolu Za jedno Lano“ je o naivnom sa nadchnutí nad novou osobnosťou, doslova spasiteľom národa. „Hlavnou myšlienkou tohto príbehu je fakt, že ak sa Slováci chcú mať lepšie, tak najprv sa musia zmeniť oni sami. V prvom rade ich mentalita, žiadny spasiteľ im žiaľ nepomôže,“ doplnil spevák Kristián Dufinec & Iconito.

Toto je naše know-how

„Vo všetkých troch videoklipoch využívame jednotné vizuálne prvky,“ povedal Dufinec.. Jedná sa o ľudové motívy zobrazené najmä goralským krojom, klobúkom či vypáleným slovenským znakom. „Myslíme si, že to je cesta ako zaujať a doslova ponoriť našich sledovateľov do tohto príbehu. Tí, ktorí postrehli postavu v kroji a vnímajú naše hlboké texty, tak práve oni sa vracajú spätne k našim videoklipom. To je naše know-how, ktorým chceme dobyť celú krajinu, nie len východ republiky,“ prezradil nám.

V apríli plánujú predstaviť debutový album, ktorý vyjde vo vydavateľstve Warner Music. Spomenutá trilógia je súčasťou tohto albumu. Predstavuje časť človek, ktorý dennodenne žije z ruky do úst a nemá čas na prívetivú zábavu. „Veľa ľudí na Slovensku, však nemá tieto starosti, pretože prišli k bohatsvu ľahkou cestou. Týmto vyjadrujeme paradox doby, že máme veľa klaunov a málo ľudí,“ dodal na záver Kristián Dufinec.

Môže vás zaujímať:

Chalani z východu to pustili na plné hrdlo: Lacné hity sa môžu schovať, z tohto vám nabehnú zimomriavky!

Na svete je nová šupa ako ušitá pre východniarov: Prekoná rekordnú hitovku Vypic a žic?!

Pikantné priznanie tatéra z východu: Neuveríte, čo tetoval chlapovi medzi nohami!

KRISTIÁN DUFINEC A ICONITO - Za Karpatským lesom
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM