JAB Samospráva

Vzácna návšteva, ktorá sa pripravovala už od minulého roka: Do mesta zavíta čínsky veľvyslanec

Veľvyslanec z Čínskej ľudovej republiky príde do Spišskej Novej Vsi budúci týždeň. Počas dvoch dní je pre neho pripravený bohatý program. Okrem pracovných povinností si pozrie aj Spišské divadlo či náš národný park Slovenský raj.

Ilustračný obrázok k článku Vzácna návšteva, ktorá sa pripravovala už od minulého roka: Do mesta zavíta čínsky veľvyslanec
Foto: Jana Buvalová

Ako nás informovala zástupkyňa primátora Lea Grečková, čínsky veľvyslanec pán Weifang príde na návštevu do Spišskej 8 októbra. „Návštevu som pripravovala už od minulého roku a 19. 9. 2014 sme sa v Bratislave na ich veľvyslanectve dohodli na konkrétnom termíne,“ povedala viceprimátorka. Ako ďalej vysvetlila veľvyslanectvá všetkých krajín plnia okrem diplomatickej misie aj misiu hospodársku, v rámci ktorej svojim občanom predstavujú možnosti ekonomickej spolupráce či spolupráce v oblasti cestovného ruchu a kultúry.

„Týmto smerom bude zameraná aj návšteva pána veľvyslanca u nás, chceme mu predstaviť naše mesto, možnosti investovania pre čínskych investorov, ktorí v tomto období majú značný záujem o investovanie na Slovensku,“ ozrejmila Grečková.

Okrem pracovných povinností si veľvyslanec s manželkou pozrie Slovenský raj, Spišské divadlo a absolvuje aj výstup na najvyššiu kostolnú vežu na Slovensku. „Verím, že to bude významný krok, ktorý v budúcnosti prinesie na Spiš nové pracovné miesta,“ uzavrela viceprimátorka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM