JAB Rôzne

Vyčíňanie počasia na Spiši obrazom: Silný vietor strhol strechu z budovy!

Zásah niekoľkých hasičských jednotiek, motorových píl a sekier si vyžiadal pád strechy. Aj keď po príchode na miesto nebolo nič isté, našťastie sa nikomu nič nestalo. Pod spadnutou strechou hľadali ľudí pomocou termokamier.

Ilustračný obrázok k článku Vyčíňanie počasia na Spiši obrazom: Silný vietor strhol strechu z budovy!
Zdroj: Dnes24.sk

Ešte nie je ani apríl a počasie sa mení každým dňom. Dnešné sneženie prekvapilo nejedného Novovešťana. Včera popoludní zas vyčíňal na Spiši silný vietor. A šarapatu narobil v Spišskom Podhradí.

Ako povedala pre náš portál vedúca prevádzkovo – technického oddelenia v Levoči Zuzana Vozárová, v pondelok v popoludňajších hodinách bol na HaZZ v Levoči nahlásený pád strechy z budovy vzorodevu v Spišskom Podhradí. „Na mieste zasahovali hasiči z Levoče, z Behároviec a aj dobrovoľní hasiči zo Spišského Podhradia ,“ vymenovala Vozárová s tým, že okrem hasičov bola potrebná aj technika, ako motorové píly či rozbrusovačky.

Podľa jej slov strecha spadla aj s krovom pričom časť zostala visieť a ďalšie úlomky krovu dopadli na protiľahlú budovu. „Keďže v čase pádu strechy sme nevedeli či neostal niekto pod strechou, bol pomocou termokamier vykonaný prieskum na vyhľadávanie osôb,“ doplnila Vozárová. Ako pokračovala, žiadne osoby sa nenašli a pri páde strechy nikto zranený našťastie nebol.

Hasiči rozoberali konštrukciu pomocou sekier a motorových píl. „Vzhľadom na veľkú plochu približne 40 krát 20 metrov štvorcových si zásah vyžiadal ďalšie posily,“ uzavrela Zuzana Vozárová.

Fotky priamo z miesta si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Vyčíňanie vetra v Spišskom Podhradí: Takto skončila strecha z budovy vzorodevu
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM