JAB Iné športy

Volejbalový víkend starších žiačok aj kadetiek: Zranené hráčky aj nové posily ovplyvnili stav zápasov

Napriek tomu, že v tejto sezóne ženy do súťaže extraligy nenastúpili, staršie žiačky aj kadetky majú za sebou prvé súťažné zápasy. Staršie žiačky sa postavili aj s niektorými zranenými hráčkami proti Stropkovu. Kadetky si zmerali sily s Vranovom.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalový víkend starších žiačok aj kadetiek: Zranené hráčky aj nové posily ovplyvnili stav zápasov
Zdroj: Dnes24.sk

Staršie žiačky cestovali do Stropkova s ambíciami doniesť čo najviac bodov. Deľba zápasov im síce s ambicióznymi Stropkovčankami vyšla, deľba bodov však už nie. Podľa slov asistenta trénerky Radovana Žigraja, v prvom zápase dievčatá podali tímový a bojovný výkon. Zápas sa niesol v duchu, kto lepšie podával, ten aj vyhrával set.

„V druhom zápase súper zlepšil podanie, z čoho pramenil náš slabší príjem a následne sme strácali akú takú razanciu na útoku, čo súper využíval na bodovanie. Škoda, že v tíme máme aj zranené hráčky, čo bol cítiť hlavne v útoku, isto by sme súpera viac potrápili aj v druhom zápase,“ doplnil Žigraj.

Stropkov „B“ – VK SNV 2:3 (-15,25,–16,22,14) a 1:3 (-15,24,–11–24)

Kadetky si zmerali sily so svojimi súperkami vo Vranove. Ako povedal tréner kadetiek VK SNV Zdenek Hauer, Vranovčanky neboli rovnocenným súperom pre naše kadetky, čo sa prejavilo na výsledkoch setov i zápasov. „Naše dievčatá potvrdili úlohu favoritiek a hladko zdolali domáce hráčky, pričom hernú príležitosť dostalo všetkých našich 12 dievčat,“ skonštatoval tréner s tým, že zaujímavosťou zápasu bola hráčka Ema Ravasová, ktorá prestúpila do Spišskej práve z Vranova a tak hrala v podstate na domácej pôde. Najbližšie hrajú naše kadetky doma proti nováčikovi z Humenného.

Vranov – VK SNV 0:3 (-7,–8,–10) a 0:3 (-16,–8,–13)

Foto: R. Žigraj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM