Oliver Buza Šport

Volejbalistky víťazne na Paneurópe, basketbalisti prehrali

S úplne odlišnými pocitmi sa v sobotu večer vracali na Spiš športoví vyslanci nášho mesta. Volejbalistky po skvelom výkone sa športovo pomstili bratislavskej Paneurópe, ktorá ich v minulej sezóne nepustila do bojov o medaily a vyhrali 3:1.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalistky víťazne na Paneurópe, basketbalisti prehrali
Foto: Monika Földešiová

Horšia nálada bola v basketbalovom autobuse. Spišiaci totiž prehrali v Handlovej 68 : 79, hoci šesť minút pred koncom ešte viedli o 4 body.

Basketbal : Extraliga mužov 3.kolo

MBK Handlová – BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 79:68 (18:14, 14:17, 23:21, 24:16)
Najviac bodov: Haviar 22, Crimms 14, Vido 11 – Mandič 21, Štec 11, Baldovský 9, Burke 9
TH: 17/12 – 15/13, fauly: 22 – 24, trojky: 5 – 7, rozhodovali: Gabara, Szibilla, Tomašovič, 600 divákov

Volejbal : Extraliga žien 3.kolo

Paneurópa Bratislava – Spišská Nová Ves 1 : 3 (21, –12, –16, –20)

Zdenek Hauer (tréner Spišskej Novej Vsi) : „Na Paneurópu sme sa zodpovedne pripravovali. Rozobrali sme si ich hru aj na videu,napriek tomu sme prvý set vinou zlého servisu prehrali. Druhý set sme ich však doslova zmietli z palubovky a hlavne psychicky sme sa dostali nad nich. Vyhrali sme zaslúžene, boli sme lepším tímom. Vyzdvihol by som výkon Pauly Kubovej, tak má hrať správny líder družstva. Skvelo zahrala na libere Lenka Vartovníková, ale aj ostatné baby podali nadštandardný výkon.“

Paula Kubová (Sp.Nová Ves): „Bol to dobrý a náročný zápas. Všetky sme zamakali, ako sme mali. Viac sa tešili ako Paneurópa, boli sme vyhecovanejšie, robili sme menej chýb. V druhom až štvrtom dejstve sme ich zatlačili najmä servisom, čo nám veľmi pomohlo. Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas, mali sme im čo vracať z minulej sezóny a som rada, že nám to vyšlo.“

Veronika Jakábová (Sp.Nová Ves): "Prehratý úvodný set nás nezlomil, skôr naštartoval. Aj v ňom sme mohli vyhrať a bolo by to 3:0. Boli sme lepšie vo všetkom – od servisu, cez útok či obranu. Veľmi dobre sme sa pripravili. Niekoľkobodové série na podaní mi veľmi pomohli, dostala som istotu do ruky, verila som si viac než v prvom sete.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM