JAB Iné športy

Volejbalistky na medzinárodnom turnaji čelili smole: Nepríjemné zranenie motora celého tímu!

Aj volejbalistky zo Spišskej Novej Vsi začali už prípravu. Prvý prípravný turnaj sa konal v Liptovskom Hrádku. Kadetky skončili na druhom mieste. Juniorky sa na tomto turnaji nepresadili. Hneď v prvom sete došlo po kontakte s ruskou hráčkou k zraneniu našej dôležitej hráčky.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalistky na medzinárodnom turnaji čelili smole: Nepríjemné zranenie motora celého tímu!
Zdroj: Dnes24.sk

Príprava junioriek a kadetiek začala pod taktovkou trénera Zdenka Hauera. Ako nás informoval tajomník volejbalového klubu Spišská Nová Ves Igor Murko, juniorský a kadetský turnaj v Liptovskom Hrádku bol prvým prípravným turnajom na mládežnícke ligové súťaže ročníka 2014/15.„Postavili sme družstvo v oboch kategóriách s tým, že to bude dobrá herná previerka pre všetky hráčky povolané do prípravy. V juniorskej kategórií zabezpečili organizátori veľmi kvalitné družstvá. Ukazovala sa možnosť odohrať niekoľko veľmi kvalitných zápasov,“ povedal tréner Zdenek Hauer.

„Bohužiaľ, hneď v prvom sete prvého zápasu sa zranila, po kontakte s ruskou hráčkou, Natália Bodáková – motor nášho juniorského tímu a bez nej sme neboli konkurencieschop­ní,“doplnil. Podľa slov trénera dievčatá ukázali nasadenie, charakter a individuálnu hernú kvalitu, ale chýbala organizácia i súhra a to pri kvalite zúčastnených družstiev nestačilo na víťazstvo.

V najlepšom prípade len na tesné prehry. „Samozrejme všetko zlé je aj na niečo dobré. Dievčatá museli nájsť v sebe viac koncentrácie, odvahy a vnútornej sily. V tomto smere sa to aj podarilo. Takáto situácia môže nastať i v priebehu ligových súťaží a my musíme byť na ňu pripravení,“ uzavrel Hauer.

Našťastie zranenie Natálie nie je vážne a v priebehu niekoľkých dní by sa mala pripojiť k družstvu. Výsledkovú česť spišskonovoveského volejbalu zachránili kadetky. Pod vedením trénera Ladislava Ďurišku obsadili celkové výborné 2. miesto. Mladé volejbalistky pokračujú ďalej v príprave na novú sezónu.

Na fotografii je juniorsky tím. Foto: Zdenek Hauer

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM